Τ΄ακούσαμε το γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε! Για τη Διάψευση Γρηγόρη Νιώτη

*Διαψεύδει, με δήλωσή του,  ο Γρηγόρης Νιώτης δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συζητάει με το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική συνεργασία.

** «Με την παρούσα μου επιστολή επιθυμώ να διαψεύσω κατηγορηματικά οτι τάχα υπήρξε προσέγγιση , είτε άμεση, είτε έμμεση, προς εμέ, από τον κ. Τσίπρα η τον Συριζα η άλλον τρίτον. Πως Άλλωστε; Από το 2012 έχω αυτοβούλως θέσει εαυτόν εκτός ενεργού Πολίτικης.   Απλά γιατί θεωρώ ότι έκλεισε ο κύκλος δι εμέ. 35 Χρονιά είναι ήδη πολλά.  Η απόφαση μου αυτή δεν άλλαξε, ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε για το ΚΙΔΗΣΟ, ούτε για το ΚΙΝΑΛ, δηλ για τον Πολιτικό Χώρο που ανήκω. Είναι δε οριστική και αμετάκλητη»,  τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο πρώην Υπουργός.

***Ωστόσο, η δήλωση του τέως «Υφυπουργού Αποδήμου Ελληνισμού», όπως την υπογράφει, επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) έχει και μία ακόμη παράγραφο η οποία μας προκάλεσε εντύπωση. Αναφέρει: «Επίσης από το 2012 δεν συμμετέχω στην Κομματική Επιτροπή Αποδήμων, ούτε πρόκειται να αναμειχθώ στην διαδικασία ψήφου των Αποδήμων μας. Απλά γιατί αυτό είναι υπόθεση των ίδιων, ως Πολιτών με δικαίωμα ψήφου. Αλλά και η ανάμειξη οιουδήποτε εκ των πρώην Υπουργών, ελάχιστη η καθόλου επιρροή θα είχε».

****Κι όμως, αν πολιτικοί με το παρελθόν και την προσφορά στον Απόδημο Ελληνισμό του Γρηγόρη Νιώτη, «καταθέτουν τα όπλα», από πού να αναμένουν «υποστηρικτική φωνή» οι Απόδημοι στα προβλήματα, αλλά και στα αιτήματά τους; Και πως «είναι υπόθεση των ιδίων, ως Πολιτών με δικαίωμα ψήφου» η διαδικασία  ψήφου όταν όλα αποφασίζονται στην γενέτειρα και επιβάλλονται ερήμην των Αποδήμων; Οι οποίοι απόδημοι και όταν εκφέρουν άποψη κατά κανόνα  ΔΕΝ εισακούονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις;