Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η διασπορά – Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ο υπουργός Υγείας επίσης σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 21.136 σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα στον αριθμό των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα  τελευταία στοιχεία που έδωσε ο  ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα.  Για πρώτη φορά αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε 642 από 639 που ήταν την Τρίτη. Τα κρούσματα την Τετάρτη ανέβηκαν στα 2.293 και οι διασωληνωμένοι στους 642. Σχεδόν τα μισά κρούσματα (1056) που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη  στη χώρα μας εντοπίστηκαν στην Αττική,  η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα διασποράς. Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν 189 κρούσματα, ενώ στη Λάρισα 93.  

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.587 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 642 (62.6% άνδρες).

Ο υπουργός Υγείας κατά τη χθεσινή ενημέρωση είπε:«Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%». «Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου», συνέχισε.

Από το σύνολο των 2.293 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 5 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων (5) εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 383.558 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Ο υπουργός Υγείας επίσης σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 21.136 σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και επίσης θα ξεπεραστούν οι 4.615.000 εμβολιασμοί συνολικά. Επεσήμανε ακόμα πως 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Στο μεταξύ, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, ο μέσος όρος κρουσμάτων έπεσε στα 39 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων νεότερης ηλικίας, που χαρακτηρίζονται από έντονη κινητικότητα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, στοιχείο που προκαλεί μία ανησυχία. Την ίδια στιγμή, χτυπούν “καμπανάκι” για την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στις Περιφέρεις Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν σύμφωνα με την Επιτροπή, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.