Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά για τρίτη ημέρα, ενώ οι κάτοικοι πέρασαν μια ακόμη δύσκολη νύχτα σε Κορινθία και Δυτική Αττική, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο. “Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν οι κατοικίες” σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση. “Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα προχωρήσαμε σε προληπτικές εκκενώσεις και εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 σε τοπικό επίπεδο για οικισμούς και περιοχές. Η δεύτερη απεικόνιση της Copernicus δείχνει πάνω από 40.000 στρέμματα καμμένης δασικής έκτασης” πρόσθεσε.

Η κατάσβεση από ψηλά 

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης βρέθηκαν στον αέρα για να καταστείλουν τις πύρινες γλώσσες, που για δεύτερο 24ωρο κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η Πολεμική Αεροπορία, που έχει την ευθύνη των πτητικών μέσων πυρόσβεσης, επιχειρεί από τις 6:30 το πρωί με συνολικά οκτώ Αεροσκάφη Canadair, τέσσερα PZL ενώ συμμετέχουν και δύο Ελικόπτερα Super Puma καθώς και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές είναι οι εικόνες που αντίκρυσαν οι πιλότοι φθάνοντας για πρώτη φορά στα πύρινα μέτωπα.

 

 

 

 

 

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει να είναι βελτιωμένη. Ωστόσο η μάχη περιορισμού των μετώπων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

 

 

Διάσπαρτες εστίες

“Δώσαμε μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε ανέμους με ριπές που ξεπέρασαν και τα 7 μποφόρ κατά περιπτώσεις. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, το σημαντικό ήταν ότι ξημέρωσε και μας βρήκε ως Πυροσβεστικό Σώμα να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο διάσπαρτες μικρές καύσεις και πουθενά κάποιο μέτωπο. Η συμβολή των εναερίων μέσων από το πρώτο φως είναι σημαντική και σωτήρια. Από τις 4:30 το πρωί έχει πέσει η ένταση των ανέμων, κάτι που θα διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη και της Πόπης Χατζηδημητρίου.
enikos.gr