ΑΠΟΨΗ: “Ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και η αντιπολίτευση βρέθηκαν χθες σε καλή μέρα”

Η Panhellenic Post έλαβε και δημοσιεύει το ακόλουθο σχόλιο

Στις 26 Μαΐου παρακολούθησα άλλη μια σελίδα της κωμωδίας για τον νόμο του δικαιώματος της ψήφου της ομογένειας από τις χώρες διαμονής των ομογενών. Δεν ζητώ συγνώμη για τις παρακάτω σκέψεις μου που είναι σκληρές αλλά πρέπει να γίνουν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, σε σχετική ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του FB, “έδειξε” την αριστερά της “συμφοράς και προόδου” ως τον κύριο υπαίτιο του ότι οι Ομογενείς για άλλη μια φορά εισέπραξαν το χαστούκι της άρνησης της Βουλής των Ελλήνων στα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Από την άλλη πλευρά ”ο κόκκινος συρφετός” υπερασπίζοντας την γραμμή του πολιτικού μικροσυμφέροντος και της διχόνοιας έπεσαν με ”όρεξη” στην δουλειά της αυτοκαταστροφής και αναξιότητας.

Σαν ομογενής αλλά και με την προσωπική πείρα στα πολιτικά πράγματα μιας άλλης χώρας όπως και τον τρόπο και ήθος που αυτά χειρίζονται κάνω τις παρακάτω σκέψεις;

Ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και η αντιπολίτευση βρέθηκαν χθες σε καλή μέρα. Καμία από τις δυο πλευρές δεν τίμησε τον ρόλο της.

Από την μια πλευρά η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την απύθμενη γκάφα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις της σε ομογενειακό τύπο δημιούργησε το επικοινωνιακό πολιτικό μπαλόνι προσμένοντας πολιτικά οφέλη στις ερχόμενες εκλογές.

Από την άλλη μια ομάδα πικραμένων  βουλευτών στο ρόλο της καλούμενης μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, θυμάτων μιας ιδεολογίας που θάφτηκε εδώ και δεκαετίες στα ερείπια του σοβιετισμού και των στρατοπέδων της αναγκαστικής εργασίας, να ”υπηρετούν” θέσεις  και δόγματα που δεν προάγουν την ενότητα και την ομοθυμία ενός λαού.

Αντικείμενο και των δυο ο σάκος του μποξ, που ακούει στο όνομα Ομογένεια!

Η απέχθεια, η απαξίωση και η παραδοξότητα ιδεών και σκέψεων για την ομογένεια περίσσευε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής από τους ”πατριώτες” και εκπροσώπους του λαού που έχουν βάλει σαν στόχο της ζωής τους να κρατούν την Ελλάδα στα δεσμά της διχόνοιας, της αναξιότητας και της μιζέριας.

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι ομογενείς που σήμερα εισπράξαμε άλλη μια ”μούντζα” στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας από τον κόκκινο συρφετό της μπουλντόζας.

Είστε και εσείς, οι υπόλοιποι Έλληνες που ζείτε στην πατρίδα, καταδικασμένοι να ζείτε με τους μίζερους.

Λυπάμαι για το κατάντημα και μαζί μου λυπούνται και τα εκατομμύρια των ομογενών. Αυτό το τεράστιο σε σημασία κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Μην παραξενεύεστε λοιπόν γιατί η χώρα δεν πάει πολλά βήματα μπροστά όταν μια μέρα σαν αυτή κάνει άλματα προς τα πίσω.

Σωτήρης Δελης

Βουλευτής emeritus της σουηδικής Βουλής

Επ. μέλος ΠαΔΕΕ

Ομογενής