Το κιτς και προσβλητικό σόου του Ερντογάν με φόντο την Αγιά Σοφιά

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο βίντεο η Τουρκία «γιόρτασε» τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με έναν συνδυασμό φωτορυθμικών και προκλητικών μηνυμάτων πάνω από την Αγιά Σοφιά.

Κατά την εκδήλωση για την τουρκική επέτειο ακούστηκε και το μήνυμα «Ευχαριστούμε τον προεδρο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί», σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ενώ πάνω από την Αγιά Σοφιά εμφανίστηκε μέσω οπτικοακουστικής τεχνολογίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και η επιγραφή «1453».

Το μήνυμα και το εθνικιστικό σόου Ερντογάν

Νωρίτερα, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» πριν από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε: «Χρόνια Πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε