Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Εξαιρετική η Εθνική στις Βρυξέλλες

Η Εθνική απέσπασε 1-1 από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, έχοντας πολύ καλή εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Τζαβέλλας ήταν ο σκόρερ της γαλανόλευκης, που είχε σε σπουδαία βραδιά τον Μασούρα, ο οποίος ήταν πανταχού παρών.

Δεν χάνει στις Βρυξέλλες η Εθνική ομάδα. Όπως το 2017 ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έτσι και τώρα στο φιλικό προετοιμασίας της για τα κρίσιμα ματς του Σεπτεμβρίου με Κόσοβο και Σουηδία, κατάφερε να αποσπάσει το ίδιο σκορ, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Νο1 ομάδα του FIFA Ranking.

Οι διεθνείς μας στάθηκαν πολύ καλά από το πρώτο λεπτό και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κοίταξαν στα μάτια τους γηπεδούχους, που ετοιμάζονται για το EURO. Ο Τζον Φαν Σιπ δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος με όσα είδε από τους Έλληνες παίκτες, με τον Μασούρα να ηγείται της προσπάθειας. Ο Τζαβέλλας ήταν ο σκόρερ της γαλανόλευκης στο 66′, απαντώντας στο τέρμα του Τοργκάν Αζάρ από το 20′.

Οι Βέλγοι έπαιξαν χωρίς Ντε Μπράινε και Εντέν Αζάρ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την φτωχή τους παρουσία. Η Εθνική μας έκλεψε τις εντυπώσεις και η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με τους αγώνες απέναντι σε Ισπανία και Γεωργία, που επίσης ήρθε ισόπαλη 1-1. Πλέον, κοιτάζει το δεύτερο φιλικό της Κυριακής (6/6, 19:00) με τη Νορβηγία του Χάαλαντ στη Μάλαγα.

Μπήκε δυνατά η Εθνική και απείλησε στο πρώτο δεκάλεπτο

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα της Εθνικής μας ο Τζον Φαν Σιπ, βλέποντας τους διεθνείς μας να φτάνουν δυο φορές κοντά στο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Στην πρώτη περίπτωση στο 3′, ο Αλντερβάιρελντ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Μασούρας βγήκε απέναντι από τον Μινιολέ, αλλά το δεξί πλασέ του βρήκε πάνω στον γκολκίπερ της Μπριζ.

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησε και στη δεύτερη φάση, όταν πήρε τη μπάλα από τον Ανδρούτσο, την έσπασε υπέροχα στον Μπακασέτα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό, με τον Βέλγο γκολκίπερ να αποκρούει και πάλι. Η γαλανόλευκη μπήκε με διάθεση να πιέσει από το ξεκίνημα και αιφνιδίασε τους “κόκκινους διαβόλους”.

Οι Βέλγοι ανέβασαν “στροφές” και μπήκαν σε θέση οδηγού

Μετά το 10′, το Βέλγιο κατάφερε να ανεβάσει “στροφές”. Αφού έστειλε την πρώτη… προειδοποίηση με την τεράστια ευκαιρία του Λουκάκου στο 14′, ευτύχησε να προηγηθεί έξι λεπτά μετά. Ο Καράσκο γύρισε από τα αριστερά και ο Τοργκάν Αζάρ με δεξί πλασέ από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-0.

Υπέροχη συνεργασία των δυο Βέλγων, με τον πορτιέρε της Μπενφίκα να μην μπορεί να κάνει πολλά. Στο 36′ παραλίγο να γίνει και το 2-0, όταν οι Μενιέ και Ντοκού συνεργάστηκαν από δεξιά, έγινε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Αζάρ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του εξουδετερωμένου Βλαχοδήμου. Οι Βέλγοι δημιούργούσαν ρήγματα από τα δυο άκρα και κυρίως από την πλευρά του Τσιμίκ \

Έψαξε την ισοφάριση και δικαιώθηκε

Οι Βέλγοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να απειλούν την Εθνική μας. Ο Μαρτίνεθ έβγαλε Λουκάκου και Ντοκού, έβαλε Μπατσουαγί και Μέρτενς, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ενώ ο Φαν Σιπ έκανε δυο αλλαγές στο 60′ (μπήκαν οι Κούτρης και Πέλκας αντί των Τσιμίκα και Παυλίδη). Λίγο αργότερα ήρθε νέα καλή στιγμή με τον Μασούρα, για να έρθει από το δικό του πόδι η φάση της ισοφάρισης. Εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά και ο Τζαβέλλας από κοντά έγραψε το 1-1 με το τρίτο του τέρμα με το εθνόσημο. Η Εθνική εδικαιούτο ένα γκολ βάσει της εικόνας της και το πέτυχε.

Όλοι στάθηκαν εξαιρετικά, με πρώτο βιολί τον Μασούρα

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, η Εθνική μας ήθελε να διαφυλάξει τα μετόπισθέν της και αν έβρισκε ένα δεύτερο γκολ σε μια από τις αντεπιθέσεις της. Στο 88′, ο Μασούρας είχε μια σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου να σημαδεύει την αγκαλιά του Μινιολέ. Όπως όλες οι προηγούμενες καλές στιγμές της Ελλάδας και αυτή προήλθε από τον εξτρέμ του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και αποτελούσε μια διαρκή απειλή για το Βέλγιο. Είτε σε ρόλο εκτελεστή είτε σε ρόλο δημιουργού, ο Μασούρας ήταν πανταχού παρών και έδειξε στον Φαν Σιπ ότι μπορεί να υπολογίζει πολλά πάνω του.

Το πρόσημο για τη γαλανόλευκη ήταν κάτι παραπάνω από θετικό στο ματς, αποσπώντας μια ισοπαλία κόντρα σε ένα Βέλγιο που δεν είχε τον Ντε Μπράινε και τον Εντέν Αζάρ, αλλά διέθετε μια πλειάδα αστεριών που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πλέον, η Εθνική θέλει να έχει ανάλογο πρόσωπο την Κυριακή με τους Νορβηγούς.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74′ Τροσάρντ), Ντοκού (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Σαντλί), Λουκακού (46′ Μπατσουαγί).

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).