Η Δανία δεν θα δέχεται πλέον κανέναν πρόσφυγα!

Ανακοινώθηκε από το Folketinget, δανέζικο κοινοβούλιο, ότι κανείς πλέον πρόσφυγας δεν θα εισέρχεται στην Δανία.

Η χώρα έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με χώρες όπως Αίγυπτος, Αιθιοπίας, Τυνησία, Ρουάντα κλπ για την δημιουργία κέντρων προσφύγων στις χώρες αυτές. Οι πρόσφυγες που θα τους χορηγείται άσυλο από την Δανία δεν θα έρχονται στη χώρα αλλά θα παραμένουν στην Αφρική η σε κέντρα του ΟΗΕ.

Η απόφαση έχει ξαφνιάσει τους Ευρωπαίους πολιτικούς και αναμένεται η αντίδραση της παράλυτης ΕΕ που δυστυχώς μέχρι τώρα και παρά τις προσπάθειες που γίνονται στις Βρυξέλλες δεν έχει βρεθεί κατάλληλη λύση στο πρόβλημα που έχει γίνει αιτία εκβιασμού του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν προς τις Βρυξέλλες.

Το ρεύμα προσφύγων από την Ρουμανία και νότια Ευρώπη προς την Γερμανία, Δανία και υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες έχει δυναμώσει και οι Δανοί το εξηγούν ότι έχει να κάνει με τα κοινωνικά συστήματα των χωρών αυτών και την ποιότητα των παροχών τους.

Εν τω μεταξύ οι προσφυγικές ροές κάτω από τον μανδύα του ασύλου έχουν αποδείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό, 80-90%, είναι οικονομικοί μετανάστες που έρχονται παράνομα στην ΕΕ μέσω Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας κλπ .

Πίσω από το φαινόμενο βρίσκονται φυσικά το οργανωμένο έγκλημα που κερδίζει δισεκατομμύρια από την διακίνηση ανθρώπων, πορνεία, ναρκωτικά και όπλα. Πολλές από αυτές τις οργανώσεις συνεργάζονται με ΜΚΟ, τις αρχές των χωρών από τις οποίες γίνονται παράνομες διακινήσεις μεταναστών, όπως για παράδειγμα η Τουρκία.

Εκτός αυτού και λόγω δυσκολίας προσαρμογής στις χώρες που έρχονται, γλώσσα, ήθη-έθιμα, εργασία, μορφωτικό επίπεδο κλπ, οι ροές αυτές έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα και πρωτόγνωρα ρεκόρ εγκληματικότητας στις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων η Δανία, που τώρα αντιδρούν.

Πριν από μια περίπου εβδομάδα δημοσιεύθηκαν στοιχεία για την Σουηδία όπου η χώρα είναι πρώτη! σε δολοφονίες στην ΕΕ μετά την Κροατία και τετάρτη σε ανεργία εξ αιτίας πλέον της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης όπου το κοινωνικό σύστημα της χώρας απειλείται με κατάρρευση.

Μπροστά σε τέτοιου είδους κινδύνων η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας πήρε την σημερινή απόφαση της που πιστεύεται ότι και πολλές άλλες χώρες θα την ακολουθήσουν.

Σωτήρης Δελής