Πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο η Μαρία-Έχασε 2-1

Εφτασε κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε η Μαρία.

Κρίμα και άδικο. Η Μαρία Σάκκαρη άγγιξε το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά στο τέλος «λύγισε» και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο γκραντ σλαμ τίτλο στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε σαν… θηρίο απέναντι στην Μπάρμπορα Κρετσίκοβα και είχε ματς πόιντ στο τρίτο σετ, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και στο τέλος ηττήθηκε με 7-5, 4-6, 9-7 από την Τσέχα, η οποία την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν είδε την Κρετσίκοβα να παίρνει το πρώτο σετ με 7-5, αλλά στο δεύτερο σετ τα έδωσε όλα και με 6-4 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ προηγήθηκε με μπρέικ (3-1, 5-3), είχε match point στο 9ο γκέιμ, στο σερβίς της Τσέχας, αλλά η Μπάρμπορα κατάφερε να το «σβήσει».

Στη συνέχεια η Μαρία σέρβιρε για τη νίκη και την πρόκριση (5-4), αλλά την κατέβαλλαν το άγχος και η πίεση, με την Κρετσίκοβα να κάνει μπρέικ και να φέρνει το ματς στα ίσια (5-5). Στο 16ο γκέιμ η Σάκκαρη δέχθηκε νέο μπρέικ, με την Τσέχα να φτάνει στο 9-7 και στη νίκη με 2-1, μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού!

Μόνο περηφάνια για την συμπατριώτισσά μας, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στο φετινό Ρολάν Γκαρός και έφτασε μια… ανάσα από τον μεγάλο τελικό. Η Μαρία φεύγει από το Παρίσι έχοντας κερδίσει πολύτιμες εμπειρίες και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις και έχοντας αποδείξει σε όλους ότι είναι ικανή να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός -τουλάχιστον- τίτλου γκραντ σλαμ.

 

Αργότερα περισσότερα

Πηγή:in.gr