Το Χόλιγουντ κάνει ταινία το σκάνδαλο Γουάινστιν

Φωτο:Neilson Barnard via Getty Images

Το «She Said», όπως θα είναι ο τίτλος, θα ξετυλίξει το νήμα της έρευνας των Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ.

Οι Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ζόι Καζάν θα υποδυθούν τις δημοσιογράφους των New York Times, οι οποίες αποκάλυψαν την υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2017.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στο Χόλιγουντ για το σκάνδαλο που συντάραξε τη βιομηχανία και η παραγωγή της θα αρχίσει το καλοκαίρι, όπως ανακοινώθηκε από την Universal Pictures.

Και οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται σε τελικές διαπραγματεύσεις για να υποδυθούν τις Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, σύμφωνα το Variety.

Ο Μπραντ Πιτ -η πρώην μνηστή του οποίου, Γκουίνεθ Πάλτροου ήταν μεταξύ των γυναικών που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις από τον τότε ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ-, αναλαμβάνει ρόλου παραγωγού, καθώς η εταιρεία του Plan B εξασφάλισε τα δικαιώματα.

Οι δύο δημοσιογράφοι είναι οι συγγραφείς του βιβλίου  «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement» (2019), στο οποίο θα βασιστεί η ταινία.

Το «She Said», όπως θα είναι ο τίτλος, θα ξετυλίξει το νήμα της έρευνας των Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, οι οποίες τιμήθηκαν με το βραβείο Πούλιτζερ.

Στις 5 Οκτωβρίου 2017, οι δύο δημοσιογράφοι συνυπέγραψαν το άρθρο με τίτλο «Harvey Weinstein Paid Off Sexual Harassment Accusers for Decades» (Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πλήρωνε επί δεκαετίες γυναίκες που τον κατηγορούσαν για σεξουαλική επίθεση).

Λίγες ημέρες μετά, στις 10 Οκτωβρίου, ακολούθησε νέο άρθρο στο The New Yorker από τον Ρόναν Φάροου, με τίτλο «From Aggressive Overtures to Sexual Assault: Harvey Weinstein’s Accusers Tell their Stories».

Μετά τα δημοσιεύματα σε The New York Times και New Yorker, περίπου 100 γυναίκες κατήγγειλαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον Γουάινστιν, ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα του Χόλιγουντ.

Ο Γουάινστιν, ο οποίος αρνήθηκε εμπλοκή σε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα, καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 2020, σε 23 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες. Έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και επιδιώκει νέα δίκη, ενώ είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έκδοσής του στο Λος Άντζελες για να δικαστεί και για άλλες υποθέσεις βιασμού.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει η Μαρία Σράιντερ, βραβευμένη με Emmy για τη σειρά του Netflix «Unorthodox».

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α′ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Promising Young Woman», ενώ τη Ζόι Καζάν είδαμε πρόσφατα στην ταινία «The Big Sick» και στη μίνι σειρά «The Plot Against America».

Με πληροφορίες από ΕΤ, The Times, huffingtonpost.gr