Euro 2020: Με πρωταγωνιστή τον Λουκάκου το Βέλγιο άνετα 3-0 τη Ρωσία

Οι ευγενικοί οικοδεσπότες Ρώσοι κέρασαν φάσεις και έτοιμα γκολ τους Βέλγους που είπαν «σπασίμπα» και έκαναν έναν υγιεινό περίπατο, επικρατώντας με 3-0 στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου του Euro 2020.

Οι πρεμιέρες κρύβουν σχεδόν πάντα παγίδες για τα φαβορί. Ειδικά μία πρεμιέρα επί ρωσικού εδάφους απέναντι στη… Ρωσία. Μόνο που σε αυτή την… παγίδα έπεσαν τελικά αυτοί που θα έπρεπε να αισθάνονται σαν… στο σπίτι τους.

Ναι, το Βέλγιο είναι το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ο τρόπος που το έβλεπαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Τσερτσέσοφ ήταν λες και έπαιζαν με την Βραζιλία του Πελέ.

Τρεμάμμενα πόδια σε κάθε φάση, «δώρα» που έδιναν καθαρές ευκαιρίες, αδυναμία να περάσουν την σέντρα, μία εικόνα που δεν ταίριαζε σε ομάδα που έπαιζε σε τελική φάση Euro.

Οι Βέλγοι άλλο που δεν ήθελαν, «καθάρισαν» το ματς από νωρίς και άραξαν στα κυβικά τους, κρατώντας δυνάμεις για την συνέχεια. Από μία καταδικασμένη μπαλιά του Μέρτενς και διπλό τσαφ από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ρώσων, ο Λουκάκου παρέλαβε το… δωράκι και εκτέλεσε τον Σουνίν με ξερό διαγώνιο σουτ για το 1-0 (10’).

Λίγο αργότερα (17’) ο Σεμένοφ είπε να κάνει κι αυτός το δωράκι του, βγάζοντας τον Λουκάκου μόνο στην κόντρα, όμως ο Τζίκια με υπερπροσπάθεια γλίτωσε το τετ-α-τετ.

Ο ίδιος παίκτης όμως έκανε τρίτο… δώρο στο πρώτο 20λεπτο, με τον Σουνίν να βγάζει την νέα καθαρή ευκαιρία απέναντι στον Μέρτενς (20’).

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρώσοι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο κι όχι μόνο αυτό. Ο παίκτης που μπήκε ως αλλαγή από την εναέρια σύγκρουση Καστάνιε – Κουζιάεφ, ήταν αυτός που τελείωσε ουσιαστικά το ματς.

Ο Σουνίν έχασε την μπάλα στην σέντρα του Αζάρ και ουσιαστικά πρόσφερε έτοιμο γκολ σε κενή εστία στον Μενιέ, ο οποίος σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0 (34’).

Α, είχαμε και δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες έδωσε εντολή για..παύση πυρός και οι «κόκκινοι διάβολοι» σήκωσαν το… πόδι από το γκάζι, περιμένοντας πίσω από την μπάλα.

Οι Ρώσοι πήραν λίγο θάρρος παραπάνω, όμως στην πραγματικότητα δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν απείλησαν, δεν έβγαλαν μία φάση της προκοπής, ήθελαν, μα δεν μπορούσαν.

Οι Βέλγοι περπατούσαν στο γήπεδο, όμως ακόμα κι έτσι βρήκαν και τρίτο «σφηνάκι βότκας». Ο Μενιέ με μία απλή κάθετη έβγαλε τον Λουκάκου φάτσα με την εστία, εκείνος σημάδεψε την κλειστή γωνία του Σουνίν (88’) και το τελικό 3-0 φανέρωσε την χαοτική διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνγκεν (77’ Βερμάελεν), Αζάρ, Καστάνιε (27’ Μενιέ), Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Καράσκο (77’ Πράετ), Μέρτενς (72’ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου.

Ρωσία: Σουνίν, Φερνάντες, Ζιρκόφ (43’ Καραβάεφ), Τζίκια, Σεμένοφ, Οζντόεφ, Μπαρίνοφ (46’ Ντιβέεφ), Ζομπνίν (63’ Μούχιν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30’ Τσέρισοφ, 63’ Μιράντσουκ), Τζιούμπα.

Πηγή: filathlos.gr