Η Ολλανδία νίκησε την Αυστρία 2-0

Με τους Μέμφις Ντεπάι και Ντένζελ Ντάμφρις να σκοράρουν, η Ολλανδία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αυστρία και με νίκη 2-0 προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Euro 2020.

Η Ολλανδία έκανε το 2/2 στον 3ο όμιλο του Euro 2020 και με το 2-0 επί της Αυστρίας στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ. Ο Μέμφις Ντεπάι με πέναλτι άνοιξε το δρόμο στους “οράνιε”, αν και έχασε μία ευκαιρία που δεν… χάνεται, ενώ ο Ντένζελ Ντάμφρις “χτύπησε” ξανά.

          Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Ολλανδία 6, Αυστρία 3, Ουκρανία 3, Βόρεια Μακεδονία 0

  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 19:00): Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία (Άμστερνταμ), Ουκρανία – Αυστρία (Βουκουρέστι)

Ο Φρανκ ντε Μπουρ επέμεινε στην τριπλέτα των στόπερ και ο Φράνκο Φόντα επέμεινε στην παρουσία του Ντάβιντ Αλάμπα στη δική του τριπλέτα στόπερ, σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια. Η Ολλανδία πήρε και πάλι από νωρίς τα “ηνία” του αγώνα και στο 10ο λεπτό ο MVP της πρεμιέρας, Ντένζελ Ντάμφρις, ανατράπηκε απ’ τον Αλάμπα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με συνέπεια να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Ντεπάι ανέλαβε την εκτέλεση και έφτασε τα 27 γκολ (έχει και 22 ασίστ) σε 66 διεθνείς συμμετοχές.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους 16: Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία

Οι “οράνιε” δεν σταμάτησαν να απειλούν, ψάχνοντας κυρίως τον σκόρερ τους για εκτέλεση. Ο επιθετικός της Λιόν, ο οποίος τον Ιούλιο μένει ελεύθερο και η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται έντονα γι’ αυτόν, είχε ένα καλό σουτ λίγο αργότερα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη φάση του 40ού λεπτού. Ο Βόουτ Βέχορστ από δεξιά τον τροφοδότησε κι αυτός εντελώς μόνος του, απ’ τη μικρή περιοχή και σχεδόν προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η στατιστική του 1ου μέρους έδειχνε μία τελική στην εστία για την Ολλανδία, αλλά με 1,76 xGoal και μία τελική στην εστία για την Αυστρία, αλλά με 0,08 xG, αφού η διαφορά των ομάδων ήταν ακριβώς τέτοια.

Στο 2ο μέρος οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι, όμως άλλαξε από μόνη της η ροή του αγώνα. Η Αυστρία… αποφάσισε να επιτεθεί και δοκίμασε την άμυνα των Ολλανδών, έστω κι αν δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ και ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ (που οπισθοχωρούσε) εμφανίστηκαν στο παιχνίδι και βοήθησαν στην ανάπτυξη των Αυστριακών.

Από τη στιγμή που οι Αυστριακοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, οι Ολλανδοί δεν τους συγχώρεσαν. Αρχικά έψαξαν το 2-0 με τα δύο στόπερ της, Στέφαν ντε Φράι και Ματάις ντε Λιχτ, αλλά τελικά το βρήκαν με τον δεξιό μπακ τους, τον Ντάμφρις, ο οποίος συνεχίζει το εκπληκτικό τουρνουά, έπειτα από το γκολ και τη δημιουργία δύο γκολ στην πρεμιέρα.

Οι αλλαγές του Φόντα δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα πλέον, με την Ολλανδία να μοιάζει πιο πιθανό να πετύχει επόμενο γκολ. Παρά τη διαφαινόμενη νίκη πρόκριση, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν συντήρηση και με νεαρούς όπως ο Ντόνιελ Μάλεν (έβγαλε την ασίστ στον Ντάμφρις) και Ράιαν Χράφενμπερχ “φρέσκαραν” την ομάδα κι έψαξαν κι άλλο τέρμα. Η πίεση των Αυστριακών στο τέλος δεν είχε αποτέλεσμα, με συνέπεια το 2-0 να μείνει μέχρι τέλους κι οι Ολλανδοί να πανηγυρίσουν την πρόκριση από τώρα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74′ Χράφενμπερχ), Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65′ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64′ Μάλεν), Ντεπάι (82′ Λ. ντε Γιονγκ)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (83′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (83′ Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62′ Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62′ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70′ Λάτσαρο)