Ασταμάτητο το Βέλγιο, νίκησε 2-0 την Φινλανδία και την άφησε 3η

Το Βέλγιο δεν άφησε το ματς να περάσει χαλαρά, έκανε το χρέος του και νίκησε με 2-0 την Φινλανδία στο τελευταίο ματς του ομίλου στο EURO 2021.

Το Βέλγιο πέρασε με 3 νίκες και 9 βαθμούς, ενώ άφησε 3η την Φινλανδία για να περάσει η Δανία.

Ετσι, οι Φινλανδοί τερμάτισαν τρίτοι στην τριπλή ισοβαθμία με Δανία (προκρίθηκε ως δεύτερη) και Ρωσία (τέταρτη και τελευταία), αλλά δύσκολα θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους που προκρίνονται αν και θα περιμένει την εξέλιξη τους ομίλους που απομένουν.

Μετά την ολοκλήρωση του δευτέρου ομίλου του EURO 2021 Γαλλία, Αγγλία, Τσεχία και Σουηδία εξασφάλισαν πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης από σήμερα, έστω και ως καλύτερες τρίτες.

Ο λόγος είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν ήδη από τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια, έχοντας αφήσει πίσω τους, την Ουκρανία και οι οποίες έχουν από τρεις βαθμούς, έχοντας ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις τους.

Η Τσεχία και η Αγγλία (τέταρτος όμιλος), αναμετρώνται αύριο (22/06, 22:00) στο Γουέμπλεϊ, η Γαλλία (έκτος όμιλος) αντιμετωπίζει την Πορτογαλία την Τετάρτη (23/06, 22:00), ενώ η Σουηδία (πέμπτος όμιλος) την ίδια μέρα (23/06, 19:00) παίζει με την Πολωνία στην Αγία Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν προκριθεί Ιταλία, Ουαλία, Ολλανδία, Αυστρία και Ελβετία. Οι τελευταίοι εξασφάλισαν την πρόκριση μετά από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ οι τέσσερις πρώτοι έχουν προκριθεί ήδη, τερματίζοντας στην πρώτη δυάδα των ομίλων τους.
Φινλανδία-Βέλγιο 0-2

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59′ Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76′ Μενιέ) – Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν – Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκακού (84′ Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/euro/euro-2021-finlandia-belgio-0-2-gkol-binteo