«Το Ηλιοστάσιο»: Ο Δ. Σαββόπουλος επιλέγει τραγούδια για το καλοκαίρι

Φ: Αλέξης Κυριτσόπουλος Το Ηλιοστάσιο

Αθήνα.- τις 21 Ιουνίου ο ήλιος κάνει μια στάση και έτσι μας δίνει τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει φέτος το θερινό  Ηλιοστάσιο με τι άλλο; Με τραγούδια και ιστορίες γύρω από αυτά. Αφιερώνει το «Ηλιοστάσιό» του στο χρυσό Καλοκαιράκι και μας φτιάχνει το soundtrack της εποχής.

Το 3ο επεισόδιο της σειράς «200 Χρόνια Κομμάτια» με τίτλο «Το  Ηλιοστάσιο», θα είναι στον αέρα από την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στον ιστότοπο της Επιτροπής, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/ta-podcast-tis-epitropis-ellada-2021.html, καθώς και από την ιστοσελίδα www.lifo.gr.

Θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, από το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη μέχρι το «Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε» του Τάκη Μωράκη (ελπίζουμε και το υπέροχο δικό του «Καλοκαίρι» από το μακρινό 1989).

Για τα podcast, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με τον μουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, τον δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή Γιώργο Κοντογιάννη και τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Πηγή:huffingtonpost.gr