Ισχυρός σεισμός μεταξύ Τήλου και Νισύρου – Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:14 ξημερώματα Τρίτης μεταξύ της Νισύρου και της Τήλου συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νοτιoδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος τα 14,4 χιλιόμετρα. Ο σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους των δύο νησιών, ενώ έγινε αισθητός και στη Σαντορίνη και την Κω.

 

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα ο οποίος μας είπε ότι πρόκειται για σεισμό 5,7 Ρίχτερ στο τρίγωνο μεταξύ της Νισύρου και της Τήλου, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τις αρχές των νησιών δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

“Πρόκειται για μια συνέχιση της σεισμικής ακολουθίας της περιοχής” τόνισε ο κύριος Λέκκας ενώ σε ερώτηση αν είναι ο κύριος σεισμός είπε είναι το πιο πιθανό. “Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι μεγαλύτερο” εκτίμησε ο κύριος Λέκκας. “Το επίκεντρό του δεν βρίσκεται στο τόξο του Αιγαίου αλλά σε ανεξάρτητο ρήγμα νοτιότερα και εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από τη Νίσυρο και 20 χιλιομέτρων από την Τήλο” πρόσθεσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας