Euro 2020: Δανία και Βέλγιο προκρίθηκαν πανηγυρικά στις “16” καλύτερες ομάδες

Δανία και Ρωσία έπαιζαν μεταξύ τους απόψε για να έχουν συνέχεια στο EURO 2020, αλλά οι Σκανδιναβοί φάνηκε πως το ήθελαν περισσότερο…

Με τη σκέψη και στον Κρίστιαν Έρικσεν, που τους έβλεπε από το σπίτι του, οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέτριψαν με 4-1 (38΄ Ντάμσγκααρντ, 59΄ Πόουλσεν, 79΄ Κρίστενσεν, 82΄ Μάελε – 70΄ πεν. Τζιούμπα) στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης τους κάκιστους Ρώσους και πήραν πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση, δηλαδή στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 26 Ιουνίου την Ουαλία, στο Άμστερνταμ.

Στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε (στους 3 βαθμούς), η Δανία ήταν η καλύτερη στη διαφορά τερμάτων, η Φινλανδία κατετάγη τρίτη και η Ρωσία τέταρτη. Η ήττα της Φινλανδίας από το Βέλγιο στον άλλο αγώνα του Β΄ ομίλου έστειλε και την Ελβετία στα νοκ άουτ, καθώς με 4 βαθμούς είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες των ομίλων.

Το Βέλγιο έκανε το καθήκον του, νίκησε και τη Φινλανδία με 2-0 (74΄ αυτογκόλ Χραντέτσκι, 81΄ Λουκάκου) στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Β΄ ομίλου και με τρεις επιτυχίες στις ισάριθμες αναμετρήσεις κατάκτησε την πρώτη θέση με το απόλυτο των 9 βαθμών και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16», την Κυριακή 27 Ιουνίου στη Σεβίλλη. Η Φινλανδία κατετάγη στην τρίτη θέση, στην τριπλή ισοβαθμία με Δανία (2η) και Ρωσία (4η), περιμένει δε με τη σειρά της να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις τρίτες ομάδες των ομίλων.