Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τις κατοικίες

Σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι η ζήτηση για αγορά κατοικιών στο Ελληνικό, κάτι που αλλάζει τον σχεδιασμό της Lamda Development, η οποία θα προχωρήσει μέσα στην πρώτη 5ετία στην κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε πως στο αρχικό σχέδιο είχαν προβλεφθεί πωλήσεις μόνο 15 κατοικιών τον πρώτο χρόνο, αλλά τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες θα δείχνουν διαφορετική εικόνα, γεγονός που προφανώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι προκαταβολές των πωλήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη Μεταβίβαση, ενώ διευκρίνισε πως η Lamda Development δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της διαφάνειας σε όλες της διαδικασίες (μεταξύ των οποίων, ανεξαρτησία επιτροπών τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης​, πολλαπλά επίπεδα εγκρίσεων, ανταγωνιστικές διαδικασίες υποβολής προσφορών​).

Παράλληλα, προχωρούν και οι κτιριακές αναπτύξεις, σε μια επένδυση 1,5 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία μόνο από τη Lamda Development.

Ο Οδ. Αθανασίου πρόσθεσε πως εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι δημοπρατήσεις για έργα υποδομών (οδικά δίκτυα, αντιπλημμυρικά, τηλεπικοινωνιακά στοιχεία κ.α.), συνολικού ύψους μισού δισ. ευρώ. Τα μισά από τα συγκεκριμένα έργα θα δημοπρατηθούν το 2021 και το 2022. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα προσφυγή στις κεφαλαιαγορές εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου, επισημαίνοντας όμως πως η εταιρεία διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια ώστε να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας, ακόμα και αν δεν υπέγραφε κάποια στρατηγική συνεργασία.
Το σχέδιο των έργων για το Ελληνικό

Ο επικεφαλής της Lamda Development τόνισε ότι το έργο αφορά όλους τους Έλληνες και γι’ αυτό η Lamda Development, καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, μοιράζεται τα σχέδιά της και ακούει τις δικές τους ανάγκες. Για τον λόγο αυτόν ξεκινά σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. «Θα αφουγκραζόμαστε συνέχεια τον παλμό της κοινωνίας», ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασίου.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7/7 και θα αφορά στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower, ενός από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο, και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 14/7 και θα αφορά στον σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου και στα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria στον Άγιο Κοσμά.

Οι επόμενες παρουσιάσεις εντός του 2021 θα αφορούν τα εξής:

Οικιστικές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου​
Ξενοδοχειακές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου​
Σύγχρονο πάρκο αθλητικών εγκαταστάσεων​
Εμπορικό κέντρο Λεωφόρου Βουλιαγμένης​
Πύργος πολλαπλών χρήσεων Λεωφόρου Βουλιαγμένης​
Μητροπολιτικό Πάρκο​
Βιώσιμη ανάπτυξη​
Σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές

Απαντώντας σε ερώτηση για το έργο υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε ότι θα ξεκινήσει και αυτό και θα περιλαμβάνει το τμήμα που θα ξεκινά από το σημείο που βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο «Ποσειδώνιο» και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Αλίμου. Το κόστος είναι περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με την πιθανή σύνδεση μέσω Τραμ, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως εξετάζονται και άλλες λύσεις, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.
O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου
O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου
Aθανασίου: Το έργο αυτό είναι όλων των Ελλήνων

Η επικοινωνία με το κοινό θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία websites του έργου αλλά και των επιμέρους αναπτύξεων και τη δημιουργία App με σκοπό την αμεσότητα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης για τις εξελίξεις προς το ευρύ κοινό. Ο κ. Αθανασίου είπε χαρακτηριστικά πως το έργο αυτό δεν είναι μόνο έργο της Lamda Development αλλά όλων των Ελλήνων!
Εντός 48 ωρών 300 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κράτους

Ο Οδ. Αθανασίου επισήμανε ότι «το 2020 σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο, ολοκληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό τις μελέτες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια και ξεκινήσαμε τις πρόδρομες εργασίες, μεταξύ των οποίων και τις κατεδαφίσεις. Φέτος έκλεισαν όλα τα ζητήματα, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις από το ΣτΕ και πέρασε ο νόμος για τη διανομή, διευθετήθηκε το θέμα με το καζίνο σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είμαστε έτοιμοι για το όραμα και να δοθούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

Υπενθυμίζεται πως σε δύο ημέρες, στις 25 Ιουνίου, θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τιμήματος, ποσού 300 εκατ. ευρώ, και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η Εγγυητική Επιστολή, ποσού 347 εκατ. ευρώ.
Μεγάλες ελληνικές και ξένες συνεργασίες για το Eλληνικό προ των πυλών

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda Development, προωθούνται «στρατηγικές συνεργασίες για να πάρουμε τεχνογνωσία από τους καλύτερους, αλλά και επειδή πιστεύουμε πως το έργο είναι συμμετοχικό, θα έχει αρωγούς όλα τα καλά στοιχεία του τόπου, αλλά και ξένους επενδυτές».

Σκοπός της Lamda για τα επόμενα χρόνια είναι οι συνεργασίες με τους καλύτερους στο είδος τους. Έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με κορυφαίους ελληνικούς ομίλους, όπως TΕΜΕΣ και FOURLIS και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθούν συμφωνίες σε τομείς όπως είναι ο Αθλητισμός (250 στρέμματα αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ακαδημιών αθλητισμού), ​η Εκπαίδευση (η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με τα καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα, αλλά και με ιδρύματα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση),​ η Υγεία και Ευεξία​. Οι αναπτύξεις αυτές θα αναδείξουν τη χώρα και θα ενισχύσουν τον τουρισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Αναφορικά με το προσωπικό, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση προσωπικού με ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία από το εξωτερικό και έμπρακτη συμβολή στο brain gain.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου ευχαρίστησε, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τον βασικό μέτοχο, κ. Σπύρο Λάτση, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο οραματιστή του Ελληνικού.
Πηγή: iefimerida.gr