Αλαλούμ με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πελατών στην εστίαση

Έχουν διατυπωθεί δύο προβλήματα. Οι καταστηματάρχες τονίζουν πως δεν μπορούν να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον κόσμο.

Το περαιτέρω άνοιγμα της εστίασης φέρνει χαμόγελα αλλά και… γκρίνια εξαιτίας του διαχωρισμού των εμβολιασμένων και μη με τους καταναλωτές και τους εστιάτορες να είναι προβληματισμένοι.

Σύμφωνα με το Mega, έχουν διατυπωθεί δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά τον έλεγχο στο μαγαζί, καθώς οι επιχειρηματίες διερωτώνται εάν θα πρέπει να «θυσιάσουν» προσωπικό ή εάν θα πρέπει να προσλάβουν σεκιούριτι.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως θα ζητούν από τους πελάτες να τους πουν εάν έχουν εμβολιαστεί και τι πρέπει να κάνουν με όσους δεν είναι συνεργάσιμοι.

Οι καταστηματάρχες λένε πως ιδανικά όλοι θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο και να γυρίσουμε στην προ κορωνοϊού εποχή. Ήδη προβληματίζει το ότι η υποχρεωτικότητα θα αφορά μόνο τους πελάτες και όχι και τους υπαλλήλους

Οι καταστηματάρχες όμως τονίζουν πως δεν μπορούν να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον κόσμο. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει άλλωστε πως με την ειδική σήμανση στα μαγαζιά και την νομική κάλυψη που έχουν οι επιχειρηματίες για να μην δέχονται ανεμβολίαστους τα προβλήματα δεν θα είναι πολλά.

Στις αντιδράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως το ταμείο δεν αντέχει άλλη μία χρονιά με κλειστή αγορά και επιδοτήσεις. Αν δεν τηρηθούν λοιπόν τα μέτρα λέει η κυβέρνηση η οικονομική καταστροφή θα είναι δεδομένη.

Τι λένε οι σεφ για τον διαχωρισμό των πελατών

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε στο Mega για τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις σχετικά με τον διαχωρισμό των πελατών.

«Από τη στιγμή που ανοίγουν και οι τελευταίοι χώροι οι οποίοι ήταν κλειστοί, έστω και με μέτρα, είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με ασφάλεια και σωστά. Ας καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, γιατί έτσι θα φύγει ο κορωνοϊός, ακόμα κι αν επωμιστούμε εμείς αυτά τα μέτρα».

«Η εστίαση έχει δείξει ότι τηρεί τα μέτρα και θα τηρήσουμε και αυτά τα μέτρα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις που θα λύσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα.

«Απλά φανταστείτε όταν κάθεσαι έξω και πιάσει μια βροχή και πρέπει οι πελάτες σου να μπουν μέσα, όταν έξω κάθονται οι μη εμβολιασμένοι, τότε θα πρέπει να κάνεις ένα screening για ποιους θα βάλεις μέσα και ποιους όχι».

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υπαλλήλων της εστίασης.