Συναγερμός για την 29χρονη Γαλλίδα που εξαφανίστηκε στα Χανιά

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στα Χανιά, όπου έκανε διακοπές μόνη της. Η υπόθεση εξαφάνισης της Βιολέτ Γκιγκανό έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών Αρχών, που διενεργούν εκτεταμένες έρευνες σε μία μεγάλη περιοχή, προκειμένου να βρεθεί κάποιο ίχνος της γυναίκας. Οι γονείς και οι φίλοι της περνούν ημέρες αγωνίας, καθώς η τελευταία φορά που η 29χρονη επικοινώνησε με τους δικούς της ανθρώπους ήταν στις 24 Ιουνίου. Όπως είχε πει τότε στους γονείς της, σκόπευε να επισκεφτεί το Ελαφονήσι. Έκτοτε δεν είχαν άλλα νέα της, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν και να ενημερώσουν τις γαλλικές Αρχές και στη συνέχεια τις ελληνικές.

Ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να είδε την 29χρονη είναι ένας Γερμανός, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων επεσήμανε ότι είδε τη γυναίκα νωρίς το πρωί της 24ης Ιουνίου, αμέσως μόλις η ίδια είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της. Αντάλλαξαν μια καλημέρα και στη συνέχεια η 29χρονη στάθηκε και παρατήρησε την ταμπέλα και τη διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 από τον Κριό προς το Ελαφονήσι. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο ίδιος, ακολούθησε το μονοπάτι, έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη της. Οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επαφή με τους γονείς της Βιολέτ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για αντικείμενο που της ανήκε.

Είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο

Η Γαλλίδα τουρίστρια είχε κάνει κράτηση μέσω booking σε ξενοδοχείο στο Καστέλι Κισσάμου, όπου επρόκειτο να διανυκτερεύσει στις 24 Ιουνίου. Μάλιστα, είχε προπληρώσει το 50% του κόστους του δωματίου. Όπως ανέφερε ο ξενοδόχος στην ΕΡΤ Χανίων, η 29χρονη είχε επικοινωνήσει με τον ίδιο, δύο με τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή της και τον είχε ρωτήσει, εάν θα υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο από νωρίς το πρωί, προκειμένου να αφήσει τη βαλίτσα της και να πάει εκδρομή, πιθανώς στον Μπάλο. Ο επιχειρηματίας της απάντησε θετικά και την περίμενε από νωρίς έως και τις 12 το μεσημέρι. Η Βιολέτ όμως δεν εμφανίστηκε.

Τα σενάρια και οι έρευνες

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, η γυναίκα άφησε το αυτοκίνητό της στον Κριό στην Παλαιόχωρα και συνέχισε με πεζοπορία στο Ελαφονήσι, ενώ σε κείμενο το οποίο είχε γράψει συνοδεύοντας μία φωτογραφία ανέφερε πως περπατούσε επί τρεις ώρες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης ξεκίνησαν από την Τρίτη. Σε αυτές συμμετέχουν τρεις ομάδες της Αστυνομίας, τρεις ομάδες της Πυροσβεστικής, αναμεσά τους και η ομάδα Ίκαρος με το drone της υπηρεσίας, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδράμουν τρεις εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, η ΕΠΟΜΕΑ και οι εθελοντές Παλαιόχωρας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πτήσεις drone και αρκετές με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Στις έρευνες συμμετέχει, επίσης, και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βερυκοκίδη, το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο της Βιολέτ εντοπίστηκε στην περιοχή του Ελαφονησίου, τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 29χρονη είχε κλείσει δωμάτιο σε δύο ξενοδοχεία –το ένα στην Παλαιόχωρα– στις 24 και 25 Ιουνίου, στα οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τα ίχνη της γυναίκας εξαφανίστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρησή της για τη Γαλλία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.