Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Το 78ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, διεξάγεται στις 1-11 Σεπτεμβρίου και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα στο Palazzo del Cinema πριν την ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, της ταινίας «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις πρωταγωνιστεί στον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ στην κινηματογραφική σειρά, η οποία βασίζεται στην ταινία του 1978 «Halloween».

«Το “Halloween” – και η συνεργασία μου με τη Λόρι Στρόουντ – εκτόξευσε και κράτησε την καριέρα μου στα ύψη και το ότι έχουμε αυτές τις ταινίες να εξελίσσονται σε ένα νέο franchise το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι, και παραμένει, ένα δώρο» συμπλήρωσε.

«Ο ιταλικός κινηματογράφος πάντα τιμούσε και αναδείκνυε το είδος που αποτέλεσε πρόδρομο της καριέρας μου, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη και χαρούμενη που δέχομαι αυτό το βραβείο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκ μέρους της Λόρι και όλων των θαρραλέων ηρωίδων του κόσμου που τα βάζουν με φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και αρνούνται να υποχωρήσουν» δήλωσε η Κέρτις αμέσως μετά την ανακοίνωση για την βράβευσή της.

Το «Halloween Kills» είναι η 12η ταινία του franchise, στην οποία μαζί με την Τζέιμι Λι Κέρτις πρωταγωνιστούν οι Τζούντι Γκριρ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνεϊ και Νικ Καστλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/Huffingtonpost.gr