Σεισμός στη Θήβα – Έγινε αισθητός στην Αττική-Λέκκας, δεν ανησυχούμε

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8,2 χλμ., ενώ το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 2χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας.

Τι αναφέρει το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κάνει λόγο για 4,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το EMSC ο σεισμός έχει εστιακό βάθος τα 2 χλμ., ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στο 1χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Θήβας.

«Έντονη δόνηση»

Μάλιστα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και όχι μόνο.

«Αχαρνές Αττικής έντονη δόνηση» ανέφερε κάποιος στο Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC).

«Αισθητός χωρίς θόρυβο» ανέφερε κάποιος άλλος, ενώ κάποιος άλλος συμπλήρωσε «Αυτός ήταν μεγάλος».

«Ελαφρύ κούνημα στον 6ο όροφο Πειραιά» είπε κάποιος άλλος ενώ «Με ξύπνησε» έγραψε κάποιος άλλος από το Ελληνικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η σεισμική δόνηση έχει αισθητή και στη Χαλκίδα. «Στην Χαλκίδα έγινε αρκετά αισθητός και είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια» έγραψε χαρακτηριστικά κάποιος.

Ενώ, αναφορές υπάρχουν και από τη Σαλαμίνα.

Λέκκας: Δεν ανησυχούμε

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr τόνισε ότι «από χθες το μεσημέρι έχουν καταγραφεί 30 σεισμοί με μεγέθη μεταξύ 3,8 και 4 Ρίχτερ, οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους των Θηβών και ο μεγαλύτερος τα ξημερώματα έγινε αισθητός και στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «έχουμε να κάνουμε με ένα σμήνος σεισμών με κύρια χαρακτηριστικά το μικρό μέγεθος και τους πολλούς σεισμούς». Όπως επισήμανε ο ίδιος, «δεν θεωρώ ότι θα έχουμε σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους, θα διατηρηθεί η σεισμικότητα σε αυτό το επίπεδο και θα αποσβεστεί», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΣΠ επιτηρεί την περιοχή και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τον Δήμο Θηβαίων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα» και εξήγησε ότι «υπάρχουν πολλά μικρά ρήγματα στην περιοχή που το καθένα δραστηριοποιείται και δίνει μικρού μεγέθους σεισμούς».