Οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους από τον πρωθυπουργό.

«Προφανώς θα υπάρχει ένα πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμοστεί εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Για όσους επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν, η κ. Πελώνη απάντησε πως το πλαίσιο που θα διέπει την απόφαση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί, εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα.

Σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός για κάποιες διευκολύνσεις ή προνόμια για τους εμβολιασμένους, τόνισε ότι όλο το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί είναι πλαίσιο διευκολύνσεων και ενθαρρύνσεων και όσο προχωρά ο εμβολιασμός η κυβέρνηση θα εξετάσει τι άλλο μπορεί να γίνει.

Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 15 έως 17 ετών

Επίσης, αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό παιδιών 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στο ερώτημα εάν θα επεκταθούν οι εμβολιασμοί και σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτή είναι μια επιστημονική συζήτηση». Η Εθνική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τους εφήβους. Εκεί είμαστε τώρα και το απόγευμα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την πλατφόρμα και τη γονική συναίνεση.

Self test και για τα παιδιά – Παρατείνεται η διάθεση από τα φαρμακεία