Βυθίστηκε στη λάσπη η Ευρώπη-Πάνω από 100 νεκροί

Στις περιοχές της δυτικής Γερμανίας η καταστροφή είναι βιβλική με τις αρχές και τα σωστικά συνεργεία να θεωρούν πως τα χειρότερα μπορεί και να μην τα έχουν δει ακόμα.

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Γερμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ στους 118 ανήλθαν οι θάνατοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου» , ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση Μαλού Ντράγερ.

Στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 43, έναντι 31 χθες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις μόνο στην περιφέρεια Aρβάλειρ του κρατιδίου της Ρηνανίας – Παλατινάτο ο αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει τoυς 1.300 με τις αρχές να θεωρούν σίγουρο πως οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε υπόγεια και ισόγεια κτίρια.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Υπάρχουν αναφορές πως πολλοί κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, σε μια προσπάθεια να πάρουν φεύγοντας κάποια από τα πολύτιμα αντικείμενα τους, ρίσκαραν την ζωή τους με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να τους εγκλωβίσουν στα υπόγεια των σπιτιών τους, άλλοι να βρίσκονται μέσα στα ισόγεια καθώς η δύναμη του νερού έφραξε την όποια έξοδο και άλλοι να είναι ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα.

Συγκλονίζει μαρτυρία που θέλει κάποιον από τους αγνοούμενους να μην τα κατάφερε και να παραμένει στο υπόγειο του σπιτιού του, καθώς την ώρα που στην περιοχή ηχούσαν οι σειρήνες που καλούσαν τον κόσμο ν απομακρυνθεί από την περιοχή, εκείνος αντί να τρέξει να σωθεί κατέβηκε στο υπόγειο να πάρει το ποδήλατο του.

Βέλγιο: Στους 23 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βαλλονία

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως δήλωσε ο Ερβέ Ζαρμάν, κυβερνήτης της Λιέγης στο rtl. Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

newpost.gr