Οι Κούρδοι ανατίναξαν το διαφημιζόμενο … γόητρο του Ερντογάν

Η επίθεση με ρουκέτα κατά θωρακισμένου οχήματος της στρατιωτικής δύναμης που διεξάγει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» το Σάββατο, από Κούρδους αντάρτες στην Συρία, εκτός από δύο νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, έπληξε το γόητρο του Ερντογάν.

Τα πολυδιαφημιζόμενα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κι επιχειρήσεων, Kirpi που κατασκευάζει η εγχώρια βιομηχανία BMC, γι’ ακόμη μία φορά ήταν εύκολη λεία απέναντι στα εχθρικά πυρά.

Η πλαϊνή πόρτα του τεθωρακισμένου οχήματος άνοιξε σαν μανιτάρι από την έκρηξη, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 30 BMC Kirpi είχε στείλει ο Ερντογάν ως βοήθεια στον Φαζιέζ Αλ Σάραζ στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας. Από αυτά τα 7 καταστράφηκαν ολοσχερώς σε μάχες και 8 έχουν πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (ΕΛΣ). Πρόκειται για οχήματα που αναπτύχθηκαν με χρήματα που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία ως βοήθεια για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Αυτή τη φορά αποδείχθηκαν εύκολος στόχος και στην Συρία, από αντάρτες Κούρδους, οι οποίοι συνεχίζουν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο τουρκικός στρατός.