Αγνόησαν απόφαση Γενικής Συνέλευσης – Στις 19 Σεπτεμβρίου οι εκλογές της Ομοσπονδίας

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αργά το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουλίου 2021, εξέδωσε ανακοίνωση τύπου για την προκήρυξη της ημέρας των εκλογών της οργάνωσης.

Και όρισαν την 19η Σεπτεμβρίου 2021 ως ημέρα εκλογών. Πρόκειται για την ίδια ημέρα που θα συνέλθει η γενική συνέλευση της οργάνωσης για να εξετάσει τα πορίσματα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, διότι αντίκειται στην απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Ιουλίου 2021, η οποία στην κυριολεξία πάγωσε κάθε διαδικασία και ανέθεσε την ευθύνη του ελέγχου στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και σε δύο ορκωτούς λογιστές να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση τύπου αναφέρει ότι η απόφαση για την διενέργεια των εκλογών ελήφθη κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής με την Ανεξάρτητη Οικονομική Επιτροπή, το βράδυ της Τρίτης, 27 Ιουλίου 2021.

Έγκυρες πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή δεν έχει καμιά ανάμιξη σ’ αυτή την απόφαση και ότι έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια ανάμιξή της στα άλλα θέματα που δεν σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

Η απόφαση

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Τάσος Καραγκούνης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι η απόφαση για την διενέργεια των εκλογών στις 19Σεπτεμβρίου 2021 ήταν ομόφωνη. Μάλιστα τόνισε ότι αύριο, Παρασκευή, θα ενημερώσουν την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης για την ημερομηνία των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ότι «δεν είχε ιδέα», ότι «δεν γνώριζε τίποτε για την ανακοίνωση». Παράλληλα τόνισε ότι έχει ενοχληθεί αφάνταστα και ότι θα συμβουλευτεί τον δικηγόρου του για τα περαιτέρω.

Οι πρώην πρόεδροι Δήμος Σιώκης και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι οποίοι επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την δυσφορία τους για την απρόσμενη εξέλιξη και τόνισαν ότι ο δικηγόρος της πλειοψηφίας έχει στείλει επιστολή στην μειοψηφία ότι δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση του Σταθάκειου Κέντρου, χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας των πρώην Προέδρων.

Δήλωσαν επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο ακόμη και η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου της μειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντίνος Ράλλης, Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Γιάννης Καραπετρίδης και Αναστάσιος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκλογικός κατάλογος και ψηφοδέλτιο

Αν και η Εφορευτική Επιτροπή προκήρυξε τις εκλογές, εν τούτοις μέχρι και ετούτη την ώρα ουδείς γνωρίζει ποιοι φορείς έχουν αποκλειστεί από την διαδικασία και ούτε και ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων.

Στο εκλογικό συνέδριο προτάθηκαν 35 υποψήφιοι και στους δύο περίπου μήνες που μεσολάβησαν η Εφορευτική Επιτροπή ανέφερε γενικόλογα για καταγγελίες και παρανομίες, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα ουδείς γνωρίζει λεπτομέρειες.

Ο κ. Αναστάσιος Καραγκούνης δήλωσε ότι οι καταγγελίες που έλαβε οι επιτροπή ήταν γελοίες, καθώς δεν συνοδεύονταν από αποδεικτικά στοιχεία.

Ερωτηθείς εάν στην αυριανή γενική συνέλευση θα αποκαλύψουν τον εκλογικό κατάλογο και το ψηφοδέλτιο, ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα τοιχοκολληθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία έχει χαρακτηρίσει παράνομο το εκλογικό συνέδριο κατήγγειλε την απόφαση της Επιτροπής και μάλιστα τόνισε ότι αντίκειται στην εντολή της Γενικής Συνέλευσης «πρώτα ο έλεγχος και μετά οι εκλογές».

Το Δελτίο Τύπου

Παραθέτουμε το ατόφιο το πλήρες κείμενο της εν λόγω ανακοίνωσης.

Από την Επιτροπή Εκλογών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Σε συνεδρίαση των Μεικτών Επιτροπών Εφορευτικής κι Εξελεγκτικής Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 εις τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών 2021 η οποία εκλέχτηκε στις 6 Ιουνίου 2021 κατόπιν εντολής της Γενικής Συνέλευσης. Αποφάσισε σήμερα, 27 Ιουνίου 2021 ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΜΝΥ θα διεξαχθούν την 19η Σεπτεμβρίου 2021 στα γραφεία της Ομοσπονδίας “Σταθάκειον Κέντρο” 22-51 29th St, Astoria, NY 11105

Διατελούμε η Εφορευτική Επιτροπή Γονιάς Δημήτριος – Πρόεδρος Αναστάσιος Καραγκούνης – Γραμματέας Γεώργιος Χρυσομαλίδης – Μέλος Γιάννης Καραπετρίδης – Μέλος Γρηγόρης Δημητρουλάκος – Μέλος

πηγή:anamniseis.net