Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο μήκος με σπουδαίο άλμα στα 8,41

Ο Μίλτος Τεντόγλου με εκπληκτικό άλμα στα 8,41 μέτρα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θρίλερ

Το πρώτο άλμα του έλληνα αθλητή ήταν στα 8,11 μέτρα, ωστόσο τον πέρασε ο Κουβανός Μάσο, που έφτασε τα 8,21μ. Με δύο άκυρα στη συνέχεια έμεινε τρίτος, καθώς τον ξεπέρασε και ο δεύτερος Κουβανός Ετσεβαρία, που πήδηξε επίσης στα 8,41.

Με 8,10 στο τέταρτο και 8,15 στο πέμπτο, ο Τεντόγλου βρέθηκε στην πέμπτη θέση, καθώς τον ξεπέρασαν τόσο ο Αμερικανός Χάρισον, όσο και ο Ισπανός Κάσερες.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Ετσεβαρία.» Μην ξεχνάμε πως ο Τεντόγλου έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8.60μ.!

Στο δικό του τελευταίο άλμα, ωστόσο, ο 23χρονος από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8.41μ., κατακτώντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Κουβανό Ετσεβαρία, ο οποίος δεν μπορούσε να το πιστέψει, όπως και ο συμπατριώτης του και «χάλκινος», τελικά, Μάσο!