Στον “αέρα” οι εκλογές στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

Φωτογραφία: Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Α. Γωνιάς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Παλιούρας και ο Νίκος Αλυσανδράτος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Στο, “αέρᨔ βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης, 4ης Αυγούστου 2021, οι διαδικασίες για την διεξαγωγή των εκλογών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, καθώς η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων κατήγγειλε δημοσίως και θεώρησε αντικαταστατικές, έκνομες και παράνομες όλες τις διαδικασίες των δύο τελευταίων μηνών για την διενέργεια των εκλογών που δρομολογήθηκαν με πρωτοβουλία της μειοψηφίας.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νίκο Διαμαντίδη και Ηλία Τσεκερίδη και ο επίτιμος πρόεδρος και ευεργέτης της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος παραχώρησαν ανοικτή συνέντευξη τύπου και μοιράστηκαν την έδρα με τον απερχόμενο πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Α. Γωνιά, τον οποίο την Παρασκευή καθαίρεσε η ίδια η Επιτροπή του και τον ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτριο Παλιούρα και χαρακτήρισαν αντικαταστατικές όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 και από τις δύο πρόσφατες γενικές συνελεύσεις. Διεμήνυσαν ότι προϋπόθεση για την διενέργεια των εκλογών είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών της Ομοσπονδίας σε βάθος πενταετίας, η διαγραφή των συλλόγων σφραγίδων και η προσέλκυση όλων των φορέων που έχουν απομακρυνθεί την τελευταία δεκαετία.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και μίλησε και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος, ο οποίος ανήκει στην μειοψηφία, καθώς επίσης και πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων που είχαν απομακρυνθεί από την Ομοσπονδία.

Παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.

Θα επανέλθουμε αύριο στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.