Κι άλλη φωτιά! Καίγεται δάσος στην Ελασσόνα-Τα άλλα μέτωπα συνοπτικά

-Τραγικές στιγμές Φωκίδα – «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει» – Έκκληση για βοήθεια- 

Η φωτιά ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο.

-Εύβοια: Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών, εκκενώνονται κι άλλα χωριά – Μάχη να μην φτάσει στο Μαντούδι η φωτιά

Επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων της Αγίας Άννας στην Εύβοια με πλωτά μέσα. Με σκάφη ιδιωτών, αλλά και τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δεκάδες πολίτες απομακρύνονται με προορισμό το Μαντούδι.

Η απομάκρυνση των πολιτών ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, κυρίως με ιδιωτικά μέσα, όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων άρχισαν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και σκάφη ιδιωτών.

Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη στα χωριά την Σκεπαστή και την Κεράμεια της Βόρειας Εύβοιας που ενώ είχε ζητηθεί η εκκένωσή τους κάποιοι κάτοικοι παρέμειναν.

-Ηλεία: Προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή Κολίρι

Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

-Φλέγεται και η Μάνη – Νέες εκκενώσεις οικισμών 

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ανατολική Μάνη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lakonikos.gr, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Βαθύ και Σκουτάρι και Μαυροβούνι στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Όπως όλα δείχνουν η φωτιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα με την Πυροσβεστική και Λιμενική Αρχή Γυθείου να ενημερώνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει τις οικίες του.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης για τα χωριά Σκαμνάκι και Καρβελάς, καθώς η φωτιά πλησίαζε με ορμή τους οικισμούς.

-“Κόλαση” φωτιάς στην Κοζάνη:

Στα 6 χλμ. οι φλόγες από τον οικισμό της Ζωοδόχου Πηγής

-Καίγεται δάσος στην Ελασσόνα

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 6 υδροφόρα οχήματα και 5 πεζοπόρα της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς συνδράμουν οι Δήμοι Ελασσόνας και Σερβίων Κοζάνης.

Περισσότερα αργότερα