Νύκτα τρόμου για Σύριους πρόσφυγες στην Άγκυρα

Πλήθος οργισμένων Τούρκων επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Σύρους πρόσφυγες στην Άγκυρα έπειτα από καβγά που οδήγησε στον θάνατο ενός νεαρού Τούρκου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, Το πλήθος έσπασε τα τζάμια καταστημάτων και σπιτιών Σύρων προσφύγων, ενώ αναποδογύρισε και ένα αυτοκίνητο στη διάρκεια των ταραχών στη συνοικία Αλτιντάγκ της Άγκυρας με αστυνομικούς να πυροβολούν στον αέρα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επιθέσεις.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από καβγά μεταξύ νεαρών Τούρκων και Σύρων την Τρίτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Turk, ένας Τούρκος σκοτώθηκε στη συμπλοκή αυτή και ακόμη ένας τραυματίστηκε, ενώ βάσει του τηλεγραφήματος του πρακτορείου Anadolu, έχουν συλληφθεί δύο αλλοδαποί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατο του νεαρού.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ ανήρτησε βίντεο στο Twitter στο οποίο δείχνει το πλήθος να ρίχνει πέτρες στα σπίτια των Σύρων προσφύγων. «Ποια παράδοσή μας προβλέπει τον λιθοβολισμό των σπιτιών τη νύκτα; Πολλοί πρόσφυγες επικοινώνησαν μαζί μας και δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ζωές των παιδιών τους», κατήγγειλε.

Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα μικρό παιδί με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, που τραυματίστηκε από μία πέτρα που έπεσε μέσα στο σπίτι του και το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανέφερε στο Twitter στη διάρκεια της νύκτας ότι «οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια» που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έχουν τερματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ