Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 την Μποέμιαν

Πρόκριση στη φάση των πλέι οφ του Conference League πέτυχε ο ΠΑΟΚ νικώντας όσο χρειαζόταν την ιρλανδική Μποέμιαν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε καλές εντυπώσεις στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, αλλά επέδειξε μειωμένη αντίδραση στην επανάληψη. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ θα είναι η κροατική Ριέκα, καθώς νίκησε με 4-1 τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ικανοποιημένος από την πρόκριση ο Λουτσέσκου

Με γκολ από τα αποδυτήρια στο 4′ από τον Στέφαν Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα, που του απομάκρυνε το άγχος για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Από ασίστ του Μπίσεσβαρ, ο Αυστριακός χαφ με ωραία «ζυγισμένη» κεφαλιά παραβίασε την ιρλανδική εστία για το 1-0.  Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ για να γίνει επιθετικότερος. Όμως, η Μποέμιαν είχε την καλύτερη ευκαιρία να απαντήσει. Στο 16′ το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια ο Κέλι έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ο οποίος με τη σειρά του, στο 18′, αποσόβησε αυτογκόλ διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ μετά από λανθασμένο γύρισμα του Μιχαηλίδη στην εστία της ομάδας του.

Πράγματι πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα γκολ του με ωραία μετωπική επίθεση του Μπίσεσβαρ και  άψογο τελείωμα, από ασίστ του Ελ Καντουρί.

Ο Μαροκινός μέσος στο 35′ έστειλε δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Τάλμποτ, η μπάλα έσκασε στη γραμμή, αλλά με γυμνό μάτι δεν φάνηκε αν πέρασε ολόκληρη την γραμμή τέρματος και ο διαιτητής χωρίς VAR έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού. Πριν την λήξη του ημιχρόνου και πάλι ο Ελ Καντουρί έφτασε κοντά σε ένα γκολ  από την πάσα του Ζίβκοβιτς, αλλά σούταρε στα ύψη για να χαθεί το 3-0. Σε όλο το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός και πρακτικός και εξασφάλισε το σκορ της πρόκρισης.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο σχετικά επαναπαυμένος και στο 47′ γωνιακό σουτ του Ντιβόϊ, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Ο ίδιος Ιρλανδός στο 56′ έστειλε δυνατό σουτ στην ελληνική εστία, που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης με το παιχνίδι να αποκτά μεγαλύτερη ομορφιά, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέρασαν πιο επιθετικά για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Μέχρι το 60′ δυο σουτ των  Μπίσεσβαρ και Ζίφκοβιτς έφυγαν άουτ και με το ρυθμό αυτό συνεχίζονταν η αναμέτρηση. Στο 60′ κεφαλιά του Κέλι πέρασε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και στο 64′ μακρινό καλό σουτ του Βιεϊρίνια.

Στο 77΄, γκολ με κεφαλιά του νεοεισελθόντος Εσίτι, ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊτ και ο ΠΑΟΚ μολονότι είχε εδαφική υπεροχή άφηνε το παιχνίδι ανολοκλήρωτο καθώς με το 2-0 υπήρχε πάντα ανοιχτή η προοπτική της παράτασης.

Στο 87′, ο Σφιντέρσκι καθυστέρησε να σουτάρει κι έχασε μοναδική ευκαιρία και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην λήξη του με τον ΠΑΟΚ να κρατά την πρόκριση με το 2-0 της νίκης του.

Η Μποέμιαν έχασε μοναδική ευκαιρία να πάει το παιχνίδι στην παράταση, στο 92′,  όταν ο Γουόρντ σε άδεια εστία έκανε λάθος στο τελείωμα κι έχασε την ιδανική δυνατότητα να κερδίσει ένα ημίωρο παράτασης από τον αδύναμο και νωθρό στην επανάληψη ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» ωστόσο πήρε αυτό που έψαχνε, την πρόκριση και τώρα βλέπει τις προοπτικές του στα πλέϊ-οφ της διοργάνωσης, όπου θα έχει το περιθώριο να ετοιμαστεί καλύτερα αγωνιστικά.

Διαιτητής: Τζούλιαν Γουαϊνμπέργκερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Μουργκ, Εσίτι,  Μπάκλεϊ, Κόρνβαλ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σουάρες (85΄Τέϊλορ), Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Αντ. Ζίφκοβιτς, Ολιβέϊρα (73′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί

ΜΠΟΕΜΙΑΝ (Κιθ Λονγκ): Tάλμποτ, Λάιονς (86΄ Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντιβόι (85′ Μαλόουν), Μπάκλεϊ, Κόουτ (62΄ Γουόρντ), Τίρνεϊ (77′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ