ΑΕΚ: Έξι συμβόλαια που ίσως φέρουν ανατροπές

Φωτο: Πέτρος Μάνταλος

Στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό του ρόστερ, η ΑΕΚ έχει στην άκρη του μυαλού της και τις περιπτώσεις παικτών που κοιτάζουν προς το εξωτερικό, ελπίζοντας σε κάποια καλή πρόταση για… καινούργιο αέρα.

Μόλις 16 ημέρες έμειναν για να ολοκληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων και στην ΑΕΚ έχουν πλέον προχωρήσει σημαντικά στις μεταγραφικές στοχεύσεις τους. Απομένει η προσθήκη ενός χαφ, ίσως και δύο στην περίπτωση που προκύψει κάποια αποχώρηση μέσω πώλησης. Υπάρχει ωστόσο και η πιθανότητα κάποιας αιφνιδιαστικής φυγής ποδοσφαιριστή του βασικού κορμού, καθώς οι αρκετές προσθήκες έφεραν και αλλαγές στην ιεραρχία. Πιο συγκεκριμένα:

Μιχάλης Μπακάκης: Η αλήθεια είναι ότι δεν ήχησε και πολύ καλά στα αφτιά του διεθνούς μπακ η απόκτηση του Γάλλου Κλεμάν Μισελέν. Καλώς ή κακώς, δεν είχε συνηθίσει στην ιδέα ότι θα είναι πλέον τόσο πίσω στην ιεραρχία. Το να είσαι δεύτερος είναι νορμάλ, όμως ποτέ στο παρελθόν η ΑΕΚ δεν είχε προβεί σε απόκτηση παίκτη που ήρθε με τόσο ξεκάθαρο προβάδισμα για τη συγκεκριμένη θέση. Σε μια σεζόν με λίγα ματς ένεκα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της ομάδας, ο Μισελέν αφίχθη για να πάρει τη συντριπτική μερίδα του λέοντος. Ο Μπακάκης θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του και στην Εθνική Ελλάδας, κάτι που σίγουρα τον έχει βάλει σε σκέψεις. Το θέμα είναι να υπάρξουν και προτάσεις…

Γεβγέν Σάκχοφ: Η ποιότητα του Ουκρανού μέσου, με έναν παράλογο τρόπο, αμφισβητείται. Αν ξέρεις τι ζητάς από τον Σάκχοφ, δεδομένα θα σε βοηθήσει με γκολ και ασίστ στο χαμηλής δυναμικής και ταχύτητας ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα πολύτιμο γρανάζι, ικανός να βοηθήσει είτε ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Ένας χρήσιμος παίκτης για το rotation. Βέβαια, υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού. Ακούγεται ότι θα προκύψει ενδιαφέρον από εκτός Ευρώπης ομάδες και μια τέτοια εξέλιξη ίσως δημιουργήσει ανατροπή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Πέτρος Μάνταλος: Μεγάλη ήταν η ενόχλησή του για όσα βίωσε στο παιχνίδι με τη Βελέζ. Ήταν η πρώτη φορά στην επταετή παρουσία του στην ΑΕΚ που έτυχε τέτοιας εχθρικής αντιμετώπισης από μερίδα οπαδών της ομάδας. Προσφάτως επέκτεινε τη συνεργασία του με την Ένωση έως το 2024, ωστόσο η πίεση που νιώθει είναι πρωτόγνωρη και μια ενδεχόμενη πρόταση θα τον έβαζε σε σκέψεις. Το θέμα είναι ότι τα χρόνια πέρασαν και σε εποχή πανδημίας, ομάδες που να προσφέρουν τα 4 εκατ. ευρώ που σκόπευε να δώσει πέρυσι η Αλ Νασρ προτού αποσυρθεί από την υπόθεση, δύσκολα προκύπτουν ξανά.
Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ο Σουηδός ήρθε στην ΑΕΚ με εντυπωσιακά νούμερα σε γκολ και ασίστ, αγωνιζόμενος στην αριστερή πτέρυγα της Χάμαρμπι. Πέρυσι δυσκολεύτηκε να μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, γινόταν διαρκώς αλλαγή, όμως κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν με πολύ αξιοπρεπή στατιστική επίδοση, αυτή των 8 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, ο Μιλόγεβιτς δεν τον πιστεύει ως «ακραίο» και προτιμά ακόμα και τον λιγότερο αποδοτικό σε νούμερα Αλμπάνη. Μια καλή πρόταση αγοράς του, κάθε άλλο παρά θα άφηνε την Ένωση αδιάφορη.

Στράτος Σβάρνας: Το “τρίτος στην ιεραρχία” και κατ’ ανάγκη δεξιός μπακ όταν απαιτείται σίγουρα δεν είναι αυτό που ο διεθνής στόπερ προσδοκούσε, παρόλο που μοιάζει και το πιο δίκαιο για εκείνον, βάσει της παρουσίας και εξέλιξής του. Είναι μια καλή λύση για το rotation και έως εκεί. Βέβαια, ο καθένας για τον εαυτό του έχει δικαίωμα να απαιτεί περισσότερα ή να πιστεύει κάτι διαφορετικό. Ο νέος ατζέντης του, Βιτσέντζο Καβαλιέρε, “δουλεύει” την προοπτική μεταγραφής κι έως το τέλος του μήνα ίσως κάτι να εμφανίσει. Αρκεί βέβαια να υπάρχει και ικανός χρόνος αντικατάστασης.

Κώστας Γαλανόπουλος: Η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του στον αστράγαλο μάλλον έχει αποτελέσει και τον πλέον αποτρεπτικό παράγοντα ώστε να προκύψει πρόταση αγοράς του από σύλλογο του εξωτερικού. Παρόλα αυτά, από την πλευρά του ατζέντη του παρατηρείται κινητικότητα και δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι έως το τέλος του μήνα. Βέβαια, η ΑΕΚ τον κοστολογεί ακριβά και δεν θα είναι μια εύκολη πώληση.

Οι δύο έξτρα περιπτώσεις που δεν αλλάζουν κάτι στο ρόστερ

Βένταντ Ραντόνια: Αν και φαινόταν εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, προς το παρόν ο νεαρός Βόσνιος παραμένει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Με τον Μπακάκη εκτός λόγω τραυματισμού και τον Νταντσένκο να οδεύει προς την Αχμάτ Γκρόζνι, είναι ο μοναδικός διαθέσιμος δεξιός μπακ πίσω από τον Μισελέν. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πάντως αν θα δοθεί δανεικός σε σύλλογο της πατρίδας του -α κατηγορίας- για να πάρει παιχνίδια, αν θα αξιοποιηθεί στην ΑΕΚ Β’ ή αν θα συνεχίσει με την πρώτη ομάδα. Όλα είναι ανοιχτά.

Πηγή:sport24.gr