Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς το επεισόδιο αντιμετωπίστηκε.

Το νοσοκομείο Αγία Όλγα εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Χαρδαλιά

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .

Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς.

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Επίσης γνωστοποιούν πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο κ.Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ενημέρωση σχετικά με συντονισμό ενεργειών Πολιτικής Προστασίας

Την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

«Δεν αισθάνομαι καλά» είπε ξαφνικά στον υπασπιστή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ βρισκόταν στη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα συντονίζοντας τις ενέργειες από την πλευρά της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η εμπερία του κυρίου Χαρδαλιά, που στο παρελθόν είχε ξαναπάθει έμφραγμα, τον έσωσε αφού μπόρεσε έγκαιρα να συνειδητοποιήσει ότι οι πόνοι στο στήθος είναι κάτι σοβαρό και να ζητήσει βοήθεια.

Ο υπασπιστής του αμέσως τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, στο οποίο ο κ. Χαρδαλιάς είχε πάει και πριν τρία χρόνια, οπότε είχε ξαναπάθει ισχαιμικό επεισόδιο, και γνωρίζουν το ιστορικό του.

Εκεί του τοποθετήθηκαν δύο στεντ με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου να αναφέρει ότι «υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς».

Νοσηλεύεται στην καρδιολογική

Εντωμεταξύ άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον κ. Χαρδαλιά επιβεβαιώνουν αυτό που φαντάζεται ο καθένας ότι τον τελευταίο καιρό  λόγω πυρκαγιών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση και πίεση, δούλευε πολύ και κοιμόταν λίγες ώρες.

Εμφανώς κουρασμένος άλλωστε φάνηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει για τις φωτιές, στη διάρκεια της οποίας δεν έκρυψε ούτε τη συναισθηματική φόρτισή του.

Αρκετές φορές ανέβασε τους τόνους, συγκινήθηκε, εκνευρίστηκε. Χαρακτηριστική η στιγμή που μίλησε για την παραίτησή του, η οποία όπως τόνισε βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Συνεργάτες του αναφέρουν μάλιστα ότι οι πόνοι στο στήθος έχουν εμφανιστεί εδώ και 5-6 ημέρες αλλά ο Νίκος Χαρδιαλιάς αρκέστηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γιατρό.