Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Βίλια – Καίγονται σπίτια

Η φωτιά που μαίνεται στα Βίλια εξακολουθεί να απειλεί το χωριό με τις φλόγες είναι σε μικρή απόσταση. Κι ενώ νωρίτερα όλοι πίστευαν ότι θα μπει μέσα στον οικισμό έγινε αμέσως επιχείρηση ανάσχεσης με όλα τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις. Ανακόπηκε και δεν έφθασε στον οικισμό. Ωστόσο, λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα άλλαξε η φορά του ανέμου και μια νέα αναζωπύρωση άρχισε να απειλεί πάλι το χωριό.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.

«Είναι πολύ κοντά η φωτιά στο χωριό. Άλλαξαν πολλά από τις 14:30 η ώρα. Αλλού πήγαινε η φωτιά και αλλού κατέληξε. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν και το μέτωπο τώρα είναι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Στις 16:30 μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει εκκένωση. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουν ζητήσει ακόμα. Υπάρχει δρόμος για να φύγει ο κόσμος», δήλωσε στο MEGA ο κ. Κόκκαλης, Aντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

in.gr