Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων: Νέος Πρόεδρος

Στις 7 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων, με συμμετοχή μελών από Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και Αφρική, κατά την διάρκεια του οποίου η επί 12ετία συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων (και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ)  Νίνα Γκατζούλη παρέδωσε την σκυτάλη του συντονισμού στον Γιώργο Κοσμίδη από την Μελβούρνη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας.

Ο Γιώργος Κοσμίδης γεννήθηκε το 1962 στον Νεροφράκτη Δράμας και το 1985 μετανάστευσε στην Αυστραλία. Διατηρεί επιχείρηση τροφοδοσίας καταστημάτων .Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης την οποία υπογράφουν εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Πρόεδρος Νίνα Γκατζούλη και Γραμματέας Δημήτριος Γιουματζίδης, έχει ως εξής:

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο των ΠαμμακεδονικώνΕνώσεων.

Συμμετείχαν η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Νίνα Γκατζούλη, οι πρόεδροι και μέλη των παρακάτω Παμμακεδονικών Ενώσεων από Αυστραλία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη:

1) Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας (Μελβούρνη) Κοσμίδης Γεώργιος

2) Παμμακεδονική Ένωση Βικτώριας (Μελβούρνη) Μαυρουδής Παύλος

3) Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνευ) Φασούλας Νικόλαος

4) Παμμακεδονική Ένωση Νότιας Αυστραλίας (Αδελαϊδα) Τσιαπάρης Ευάγγελος μέσω της εκπροσώπου του Κορώνης Γεωργίας

5) Παμμακεδονική Ένωση Κουίνσλαντ (Μπρισμπέιν) Παπαγιάννης Δημήτριος

6) Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής (Γιοχάνεσπουργκ), Παπαθανασίου Αμύντας

7) Παμμακεδονική Ένωση Καναδά (Μόντρεαλ) Καράτζιος Χρήστος

8) Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Τορόντο) Παπαδάκης Γεώργιος

9) Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας (Βερολίνο) Γέγκας Ιωάννης

10) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με διακριτικό τίτλο «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» Γιουματζίδης Δημήτριος

Αμέσως μετά την κήρυξη της έναρξης του 13ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών  Ενώσεων η κ. Νίνα Γκατζούλη ανακοίνωσε ότι υποψηφιότητα για την θέση του συντονιστή των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την επόμενη τετραετία έθεσε μόνον ο Γεώργιος Κοσμίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας. Αφού συνεχάρη τον νέο συντονιστή δήλωσε ότι η ίδια, μετά από δωδεκαετή θητεία ως συντονίστρια, θα συνεχίσει τον αγώνα, με το ίδιο πάθος, στο πλευρό της νέας διοίκησης. Σύσσωμοι οι σύνεδροι συνεχάρησαν τον κ. Γ. Κοσμίδη και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του συντονιστή που αναλαμβάνει. Επίσης με συγκινητικά λόγια όλοι οι σύνεδροι εξήραν το ήθος, την ανιδιοτέλεια, τον ενωτικό χαρακτήρα, την συνεισφορά στα συλλαλητήρια εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και τον ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού της κ. Ν. Γκατζούλη, κατά την διάρκεια της δωδεκαετούς θητείας της, ως συντονίστριας των Παμμακεδονικών ενώσεων.

Οι τοποθετήσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των συνέδρων διεξήχθησαν σε ένα κλίμα απόλυτης ομοψυχίας και διάθεσης συνεργασίας και ήταν πολύ ουσιαστικές. Οι σύνεδροι αναφέρθηκαν στις δράσεις της προηγούμενης τετραετίας των Παμμακεδονικών που εκπροσωπούσαν και ιδιαίτερα στις ενέργειες τους για την αντίκρουση της σκοπιανής προπαγάνδας, που δεν σταμάτησε με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, το προγραμματισμό των ενεργειών τους, τα προβλήματα που δημιουργεί η συμφωνία των Πρεσπών, τους τρόπους αντιμετώπισής της και ενέκριναν ομόφωνα την εισήγηση της κ.Ν. Γκατζούλη α) για έγκριση του καταστατικού και του λογότυπου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων β) τον ορισμό πενταμελούς Διοικούσας επιτροπής για τις νομικές ενέργειες αναγνώρισης του καταστατικού αποτελούμενη από τους Γ. Κοσμίδη, Α. Παπαθανασίου, Ι. Γκέγκα, Δ. Γιουματζίδη και Ν. Γκατζούλη γ) τον ορισμό των Γ. Κοσμίδη και Δ. Γιουματζίδη ως οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία του επόμενου 14 ου Παγκόσμιου Συνέδριου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και δ) την ενσωμάτωση στον απολογισμό του συνεδρίου του ψηφίσματος του 2019 για την συμφωνία των Πρεσπών, που αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ιστορικά απαράδεκτη, και εθνικά επιζήμια συμφωνία και απαιτεί από την Ελληνική Βουλή την ακύρωσή της , ή να θέσει το σπουδαίο αυτό εθνικό θέμα στην βούληση του Ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.

Έγινε επίσης δεκτό να πραγματοποιούνται περισσότερες φορές τον χρόνο γενικές συνελεύσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών και τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης σκοπιανής προπαγάνδας, την κατοχύρωση της χρήσης του Μακεδονικού ήλιου αποκλειστικά από Έλληνες και τον τρόπο αντιμετώπισης του ονόματος που δόθηκε στο γειτονικό κράτος με την συμφωνία των Πρεσπών.

 Πηγή: INTERNATIONALHELLENIC ASSOCIATION