Με αφορμή τον νέο έρανο των Κρητών υπέρ των Ελλήνων πυροπαθών

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μόλις πριν λίγες ημέρες (14 Αυγούστου 2021) γράφαμε, από την ίδια στήλη, για την ανάγκη σύστασης  -σε συνεννόηση με την οργανωμένη Ομογένεια-  «ενός Ειδικού Ταμείου στην Ελλάδα,  στο οποίο θα κατατίθεται το αποτέλεσμα των ερανικών προσφορών των Αποδήμων Ελλήνων, για την αντιμετώπιση κάποιας εθνικής καταστροφής είτε άλλων έκτακτων περιστάσεων,  π.χ. σεισμοί, πλημμύρες κλπ.» και χθες η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, ανακοίνωσε την διοργάνωση ενός ακόμη εράνου υπέρ των πυρόπληκτων της Ελλάδος.

Παράλληλα, διευκρίνησε ότι «θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Ορθόδοξο Χριστιανικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό -(International Orthodox Christian Charities- (IOCC) για την διάθεση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν»…

Με τον Διεθνή αυτόν Φιλανθρωπικό Οργανισμό, που έχει έδρα στην Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (110 West Road, Suite 360 Baltimore, MD 21204)  συνεργάζεται κατά περιπτώσεις και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών-ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν μέσω του προγράμματος GIVE for GREECE IV, αλλά και άλλοι ελληνικοί φορείς, Πανεπιστήμια, Τ.Α. κλπ..

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, εάν υπήρχε ένας αξιόπιστος και ανεξάρτητος (από κόμματα κλπ.) κρατικός φορέας που θα μπορούσε να εγγυηθεί την σωστή και με απόλυτη διαφάνεια διανομή και αξιοποίηση των χρημάτων της Ομογένειας για την κάλυψη των πρώτων επειγουσών αναγκών των  πυρόπληκτων –σε πρώτο στάδιο- και την διάθεση χρημάτων για κοινωνικής υφής έργα,  στη συνέχεια, και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ήταν η καλύτερη  εθνική επιλογή για τους Απόδημους Έλληνες.