Μέγαρο Μαξίμου: Νέα ομάδα στον “πρωινό καφέ”

Σε πλήρη σύνθεση, με τις μικρές αλλά “χειρουργικές” αλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας, εργάζεται και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις πυρκαγιές που διέκοψαν βιαίως τα σχέδια όσων σκόπευαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης την περίοδο γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο. Το μίνι “λίφτινγκ” στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια ήταν προπομπός ενός ανασχηματισμού που αναμένεται το επόμενο διάστημα, στον οποίο όμως δεν εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα του Μαξίμου όπως έχει διαμορφωθεί πια σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.

Χθες είχε, μάλιστα, την πρεμιέρα του στο μπρίφινγκ των κυβερνητικών συντακτών ο νέος υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είναι και η νέα προσθήκη στον “πρωινό καφέ” του Πρωθυπουργού.

Η δεύτερη αλλαγή στην πρώτη πρωινή σύσκεψη του Μαξίμου είναι η απουσία του Θοδωρή Λιβάνιου. Ο Λιβάνιος, ένα πολύτιμο στέλεχος της κυβέρνησης, αποχώρησε για να ισχυροποιήσει με την παρουσία του την ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον φίλο του Κυριάκο Πιερρακάκη, δεδομένου ότι αυτό εκτός από τα πολλά πρότζεκτ που ήδη “τρέχει”, θα αναλάβει να σηκώσει και σημαντικό βάρος σε όσα μέτρα, βραχυπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα ληφθούν για την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών.

Η σχέση, ωστόσο, του Λιβάνιου με το Μαξίμου δεν τελειώνει αφού ορισμένα από τα καθήκοντά του, όπως π.χ. η ανάλυση δημοσκοπήσεων, θα συνεχίσει να τα έχει κανονικά, απλώς θα αλλάξει η βάση του σε άλλο γραφείο.

Πέραν αυτών των αλλαγών, η ομάδα που πίνει τον πρώτο καφέ της ημέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει σταθερή και σε αυτή περιλαμβάνονται ο διευθυντής του γραφείου του, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που διατηρεί τα καθήκοντά του κανονικά. οπ αναβαθμισμένος σε υπουργό Επικρατείας αν και διατηρεί τα ίδια καθήκοντα Άκης Σκέρτσος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, παρά την προσθήκη του Γιάννη Οικονόμου, παραμένει δίπλα στον πρωθυπουργό και αναπόσπαστο μέλος της ομάδας.

Σταθερά παρών και σε κάθε σύσκεψη  του επικοινωνιακού επιτελείου είναι το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που αναβαθμίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και αριθμεί τρεις αναπληρωτές διευθυντές υπό τον Δημήτρη Tσιόδρα.

Με πληροφορίες από “ΤΑ ΝΕΑ”/in.gr