Σε ετοιμότητα ο Έβρος για έκρηξη μεταναστευτικών ροών

Ο Έβρος είναι σε ετοιμότητα, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη έκρηξη μεταναστευτικών ροών μέσω της Τουρκίας, η οποία εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει τη νέα κρίση στην περιοχή για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από την Ευρώπη.

Τα διδάγματα από την πρόσφατη υβριδική απειλή του Έβρου οδήγησαν σε νέους σχεδιασμούς για την θωράκιση των συνόρων με την απόκτηση νέων συστημάτων επόπτευσης αλλά και την επέκταση του φράχτη.

Έβρος - φράχτης

Στο πλαίσιο εγρήγορσης αλλά και αποτίμησης της υπάρχουσας κατάστασης, σήμερα, Παρασκευή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη θα επισκεφθούν την Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Έβρος - 2020

Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού).

enikos.gr