Μεγάλη φωτιά στον Φηγιά Καρύστου – Εκκενώνεται το Μαρμάρι – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, γύρω στις 4 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Κοκκίνη και του οικοδομικού συνεταιρισμός ιατρών.

Κατά τις 7:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 και για το Μαρμάρι, όπου βρίσκονταν σε ετοιμότητα ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό τα τρία αεροσκάφη της Πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να επιχειρήσουν στην κατάσβεση.

«Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και το Φυγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

“Η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και ότι έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. “Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Έχει δύο κρίσιμα σημεία. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση” πρόσθεσε.

Ενημέρωση Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα Βίλια Αττικής και στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

enikos.gr