Χάσαμε έναν εξαίρετο φίλο και εμπερίστατο συνεργάτη της ΡΗΡ

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο  Παιδίατρος Μιχάλης Κοκκινάρης, στενός φίλος και άμισθος συνεργάτης για χρόνια της Panhellenic Post, χτυπημένος από τον Κορονοϊό.

Πρόωρα έφυγε στα 69 του χρόνια 21 Απρίλη 2021, αλλά με καθυστέρηση μεγάλη όσο μεγάλη είναι και η λύπη μας, το πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα (30/8/2021) όταν μάταια τον αναζητούσαμε, από στο κινητό, αλλά και στο σταθερό τηλέφωνο του ιατρείου του.

Ο Μιχάλης είχε νοσηλευθεί στην Εντατική διασωληνωμένος για πολλές μέρες και κατάφερε να βγεί από εκεί νικητής. Νικητής, αλλά προσωρινά. Τα «απόνερα» της φονικής ασθένειας, τελικά τον νίκησαν.

Χρήστο, είναι τρομερή αρρώστεια ο Κορονοϊός. Εμβόλια Χρήστο εσύ και όλη σου η οικογένεια, Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται ο Κορονοϊός“, μας έλεγε στο τηλέφωνο, όταν είχε εξέλθει από την ΜΕΘ και είχε επιστρέψει στην οικογένειά του.

Δυστυχώς, ούτε ο ίδιος είχε κλείσει οριστικά τους “λογαριασμούς” του με την φονική Πανδημία… Για καιρό είχε δυσκολία στο περπάτημα και μιά απέραντη κούραση.

Αιωνία σου η Μνήμη φίλε Μιχάλη.

Δέξου, σαν καθυστερημένο, επικήδειο δυο λόγια απ΄ την καρδιά του φίλου σου, που τον πίστεψες, τον ενθάρρυνες, τον στήριξες και τον έκανες like αμέτρητες φορές…

Χ.Μ.

Θέλω να κλάψω

Και δεν μπορώ.

Θέλω να γράψω

Ένα σωρό,

Για τον άνθρωπο,

Τον επιστήμονα,

Τον Θεολόγο,

Τον παιδίατρο,

τον γλωσσολόγο,

τον αρχίατρο.

 

Τόσες ιδιότητες,

Ένα από τα πολλά βιβλία που έγραψε ο Μιχάλης Κοκκινάρης.

Και μία ακόμα

Μεγαλύτερη,

Πήρες στο χώμα.

Τόσα πτυχία,

τόσα βιβλία

για σε  δεν είχαν

Καμιά αξία.

Μια λέξη μόνο, φιλία,

άξιζε, έλεγες, όλα σου τα πτυχία.

 

Αυτήν τη λέξη

Όσο κανένας,

Αυτή ετίμησες

Μαζί και μένα.

Φίλος αληθινός

Και καρδιακός,

Μοναδικός,

Αυθεντικός!

Ειν’ ο Παράδεισος

για σε μικρός !

 

Αιωνία σου η Μνήμη, φίλε Μιχάλη