Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αναταράξεις στην Ομοσπονδία

Τίποτε και κανένας δεν φαίνεται να είναι ικανός να ανακόψει τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την απειλούν με πλήρη διάλυση!  Έτσι, παρότι η πλειοψηφία της διοικούσας επιτροπής επιμένει ότι θα γίνουν εκλογές στις 19 Σεπτεμβρίου και ήδη αναρτήθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων για τη διεξαγωγή των εκλογών, νέες αναταράξεις προκλήθηκαν ακριβώς εξιατίας του καταλόγου! Συγκεκριμένα στο εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων ήταν 35μελές, ενώ το τελικό ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνει 29 υποψήφιους.

Άρα, άγνωστο για ποιόν ακριβώς λόγο,  αποκλείστηκαν 6 από τους 35 και συγκεκριμένα οι Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας (Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος), Βασίλειος Κοβόρος (Aktina FM), Γρηγορία Καματερού (Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης), Πέτρος Γαλάτουλας, Διονύσιος Πυλαρινός (Σύλλογος Ζακυνθίων) και Απόστολος Τομόπουλος (Σύλλογος Κωσταραζιωτών). Η Εφορευτική Επιτροπή δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για τους λόγους της διαγραφής τους, ενώ από την ίδια την Εφορευτική Επιτροπή απουσιάζει ο καθαιρεθείς  πρόεδρός της Δημήτριος Γωνιάς!

Οπως τονίζουν, «τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής με οδηγό το καταστατικό, την ακεραιότητα και το συμφέρον της Ομοσπονδίας, έπειτα από έναν ανεπηρέαστο, αδιάφθορο και εξονυχιστικό έλεγχο και έχοντας πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στην Ομογένεια και τη Γενική Συνέλευση που μας πρότεινε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάρτηση του καταλόγου με τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο στις εκλογές της 19ης  Σεπτεμβρίου.  προτείνεται λίστα με 4 επιπλέον συλλόγους που τακτοποιήθηκαν οικονομικά μετά το Συνέδριο, στη Γενική Συνέλευση πριν τις εκλογές για να αποφασίσει αν θα τους δώσει δικαίωμα ψήφου».

Οι τέσσερις επιπλέον σύλλογοι που ίσως αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου είναι: Ο Σύλλογος Πατρινών «Κωστής Παλαμάς, ο Σύλλογος Νισυρίων Νέας Υόρκης, η Πανικαριακή Αδελφότητα «Πανδίκη» και ο Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής».