«Μητρώο Πολιτών» στα ελληνικά προξενεία – ψηφιοποίηση για τις μεταφράσεις εγγράφων

Πέρθη: H Πρόξενος της Ελλάδας Γεωργία Καρασιώτου.

Κύρια σημεία

  • Στόχος το Μητρώο Πολιτών να λειτουργήσει ως το τέλος του 2021
  • Οι μεταφραστές του Υπ. Εξ/κών θα αναλαμβάνουν μμετάφραση εγγράφων ηλεκτρονικά
  • Πώς λειτουργεί το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Μ. Θεοδωράκη
  • Εντυπωσιασμένη η πρόξενος από την Ομογένεια και την Αυστραλία

Επίσης, προχωρά η ψηφιοποίηση της διαδικασίας μετάφρασης επίσημων  εγγράφων, όπου πολίτες ανά τον κόσμο θα μπορούν να επικοινωνούν με μεταφραστές, διαπιστευμένους από το υπουργείο για την μετάφραση επίσημων εγγράφων.

Σε συνέντευξή της στο SBS Greek και απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Ελληνίδα Πρόξενος στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, Γεωργία Καρασιώτου, είπε ότι ο σχεδιασμός είναι «να λειτουργήσει το Μητρώο Πολιτών ως το τέλος της χρονιάς».

«Οι πολίτες θα μπορούν να έρχονται στα προξενεία και να εγγράφουν εκεί απ’ ευθείας τις ληξιαρχικές τους πράξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεσολαβεί πλέον αυτός ο χρόνος που καμιά φορά είναι αρκετά μεγάλος μέχρι οι πράξεις όλες αυτές να περάσουν από το ειδικό ληξιαρχείο.

«Θα είναι αμέσως, με το που καταχωρούνται από εμάς, μπορούν πλέον να εμφανιστούν στο δικό τους μητρώο», είπε η κυρία Καρασιώτου., συμφωνώντας ότι η πρωτοβουλία θα μοιάζει με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η Πρόξενος μας μίλησε επίσης για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μετάφρασης επίσημων  εγγράφων.

«θα δημιουργηθεί ένας ιστότοπος όπου πιστοποιημένοι από το υπουργείο μεταφραστές θα μπορούν να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους ψηφιακά. Οποιοσδήποτε πολίτης θέλει μπορεί να αναζητήσει μεταφραστή, να επικοινωνήσει απ’ ευθείας μαζί του, να αποστείλει ηλεκτρονικά τα έγγραφα και να λάβει την μετάφραση», σημείωσε η κυρία Καρασιώτου.

Η κυρία Καρασιώτου αναφέρεται επίσης στο ηλεκτρονικό βιβλίο που έχει ανοιχθεί για τα συλλυπητήρια για τον Μίκη Θεοδωράκη. Επιπλέον καταθέτει την εμπειρία της από την μέχρι τώρα θητεία στην Πέρθη, συγχαίρουσα την Ομογένεια για τις δραστηριότητές της και την αγάπη της για την Ελλάδα.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε