Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Θερμή και εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι αρχές της Χίου και οι ομογενείς στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο που από χθες, Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και το πρωί της Πέμπτης επισκέπτεται την Μυροβόλο Χίο, τον τόπο καταγωγής των προγόνων του.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφίχθη στις 12 περίπου το μεσημέρι με την πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στον Διεθνή Αερολιμένα «Όμηρος», όπου τον υποδέχτηκαν με ανθοδέσμες δύο νεαρά κορίτσια με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών, κ. Μάρκος, ο δήμαρχος της Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, η σύζυγος του περιφερειάρχη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς, οι πρωτεργάτες αυτής της επίσκεψης, κ.κ. Στυλιανός Ζερβούδης και Μιχάλης Κουλουρίδης, οι ιερείς, π. Δαμασκηνός Γκανάς και π. Χρήστος Πάππας, ο πρόεδρος τοου Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πεληναίον – Αγίας Μαρκέλλα» Δημήτριος Μουτάφης, οι πρώην πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Αλμυρούδης και Σταύρος Χαβιάρας, ο ύπατος Γραμματέας της ΑΗΕΠΑ Σάββας Τσίβικος και άλλοι ηγέτες της ομογένειας και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλοι ομογενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την άφιξή του προέβη σε δηλώσεις και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον Στυλιανό Ζερβούδη και τους ομογενείς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, καθώς επίσης και για τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών, κ. Μάρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος

«Χαίρομαι που με αξιώνει ο Θεός να πατήσω για πρώτη φορά στα άγια χώματα των προγόνων μου.  Χάρη στην πρόσκληση των ομογενών της Αμερικής των Χιωτών και χάρη στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος,

«Έχω μεγάλη αγωνία να δω το όμορφο νησί, το οποίο μόνο σε φωτογραφίες το έχω δει και σε αφηγήσεις το έχω ακουστά και αν κρίνω από τους ανθρώπους που έχει γεννήσει αυτό το νησί πρέπει να είναι ένα υπέροχο νησί. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και ανυπομονώ να περπατήσω και να γνωρίσω όλο το νησί. Ευχαριστώ τις αρχές και όλους για την θερμή υποδοχή και εκφράζω σε όλους την αγάπη μου», επεσήμανε ο κ. Ελπιδοφόρος.