ΔΕΘ: Τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Σε τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν από τις 21.30 ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν και οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ,στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις καιπέντε προσαγωγές, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους που είχαν κλείσει από το απόγευμα.

 

Ένταση στην πορεία αντιεμβολιαστών

Νωρίτερα, διαδηλωτές κρατώντας καπνογόνα, ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης ξεκίνησαν πορεία από τον Λευκό Πύργο με προορισμό το Βελλίδειο. Εκεί, όμως, είχαν σχηματίσει έναν φραγμό οι αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες και “Αίαντες”, οχήματα ρίψης νερού, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr.

Επεισόδια ξεκίνησαν σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία των αντιεμβολιαστών, άρχισαν να εκτοξεύουν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει φραγμό, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος του Δημαρχείου.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι Βελλίδειο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ εκτόξευσαν εναντίον τους και νερό με την αστυνομική αύρα.

Η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αντιεμβολιαστές να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ. Από τις βόμβες μολότοφ μάλιστα ξέσπασαν φωτιές σε αρκετά σημεία του πάρκου γύρω από το Βελλίδειο.

Ένταση και στην Καμάρα

Νέα ένταση, όμως, προκλήθηκε και στην περιοχή της Καμάρας όπου αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Συγκεκριμένα, στην πορεία των εργατικών σωματείων, των υγειονομικών και των αντιεξουσιαστών, την ώρα που ανέβαιναν από την οδό Αγγελάκη προς την Καμάρα, μερίδα αντιεξουσιαστών έμεινε πίσω και επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Πέτρες και χημικά στη Νέα Παραλία

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Παραλία στη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής στη Νέα Παραλία, με το ΕΚΑΒ να επεμβαίνει άμεσα για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απομακρύθηκαν στη συνέχεια από το σημείο και η ένταση εκτονώθηκε.

enikos.gr