Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας απειλεί με «νόμιμες ενέργειες»

Συνέχεια στο (κακό) σίριαλ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας μέσω μιας πληρωμένης καταχώρησης αποκλειστικά και μόνο στον «Εθνικό Κήρυκα» χαρακτηρίζει παράνομη και αντικαταστατική την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που συγκάλεσε η μειοψηφία για , Τρίτη βράδυ (ώρα Νέας Υόρκης) και απειλεί με «έννομες ενέργειες» για την ματαίωσή της.

Η απόφαση για την σύγκλιση της εν λόγω συνέλευση έχει ληφθεί από την Γενική Συνέλευση την οποία η πλειοψηφία έχει χαρακτηρίσει παράνομη και αντικαταστατική.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την διεξαγωγή των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 και ότι «Εάν χρειαστεί τον λόγο θα τον έχει η αμερικανική δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

<<13η Σεπτεμβρίου 2021 Η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στο Σταθάκειο Κέντρο αποφάσισε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη ματαίωση της λεγόμενης «έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχει προκηρυχτεί από τους κ.κ. Μπάρδη και Τομόπουλο για την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ.

Η λεγόμενη Γενική Συνέλευση της 30ής Ιουλίου 2021, στην οποία βασίζεται η απόφαση για την διεξαγωγή της Συνέλευσης αυτής της προσεχούς Τρίτης ήταν παρόνομη, αντικαταστατική και δεν διέθετε απαρτία. Ο κ. Τομόπουλος αποφάσισε να καλέσει «Αυθαίρετη» Γενική Συνέλευση και επιπροσθέτως δεν ενημέρωσε την  Διοικούσα Επιτροπή. Ως εκ τούτου μια παράνομη Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να συγκαλέσει μια άλλη Γενική Συνέλευση.

Επίσης σημειώνεται ότι ο κ. Νίκος Μπάρδης που υπογράφει ως συντονιστής ουδέποτε εκλέγει από το σώμα των Πρώην Προέδρων που απαρτίζουν την Διοικούσα Επιτροπή με βάσει την καταστατική τροποποίηση που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες της μειοψηφίας και της λεγόμενης Εφορευτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γ. Χρυσομαλλίδη και γραμματέα τον κ. Αναστάσιο Καραγκούνη είναι άκυρες, αντικαταστατικές και ως εκ τούτου αβάσιμες.

Οι λεγόμενες εκλογές για την 19η Σεπτεμβρίου 2021 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Εάν χρειαστεί τον λόγο θα τον έχει η αμερικανική δικαιοσύνη.

Διατελούμε Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης, συντονιστές>>.

ΥΓ: PHP Την ώρα που δημοσιεύεται το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα η εξέλιξη της όλης υπόθεσης και εάν πραγματοποιήθηκε τελικά η όχι η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που συγκάλεσε η μειοψηφία . Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες μόλις ξημερώσει στην Νέα Υόρκη.