ΗΠΑ: Σε ιστορικά χαμηλά η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Σε ιστορικά χαμηλά η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, Φωτογραφία: Shutterstock

 

Στο χαμηλότερο επίπεδο της μέχρι τώρα προεδρίας του έχει πέσει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται όλο και πιο επικριτικοί εξαιτίας της διαχείρισης σε πανδημία και σε Αφγανιστάν.

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο, στο χρονικό διάστημα 15-16 Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι το 44% των ενηλίκων Αμερικανών εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν στο προεδρικό αξίωμα, ενώ το 50% την αποδοκιμάζει, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δηλώνει αναποφάσιστο.

Αφγανιστάν και κορωνοϊός «καίνε» τον Μπάιντεν

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν μειώνεται από τα μέσα Αυγούστου από τότε που η αφγανική κυβέρνηση που έφερε τη στήριξη των ΗΠΑ κατέρρευσε και οι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 αυξάνονται σε όλη τη χώρα.

Ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών στηρίζει τα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού και χρήσης μασκών που πρόσφατα διέταξε ο Μπάιντεν για να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα», ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν αυτό που κρίνουν ως υπερβολική αντίδραση από τον Λευκό Οίκο.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ενέκρινε την απάντηση του Μπάιντεν στην πανδημία μειώθηκε κάτω από το 50% για πρώτη φορά: Περίπου το 48% εγκρίνει τις πολιτικές του προέδρου για την Covid-19, ενώ το 46% τις αποδοκιμάζει.

Την ίδια περίοδο της προεδρίας του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, περίπου το 38% των Αμερικανών ενέκρινε την απόδοσή του στο αξίωμα, ενώ το 57% την αποδοκίμαζε.

Η τελευταία διαδικτυακή δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.005 ενήλικους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 442 Δημοκρατικών και 360 Ρεπουμπλικανών σε όλες τις ΗΠΑ. Αυτή έχει περιθώριο σφάλματος περίπου 4 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε