Κυβερνητική δυσαρέσκεια για τις κινήσεις του Ελπιδοφόρου

Αθήνα.-Την έντονη δυσαρέσκειά της για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με αφορμή την παρουσία του, δίπλα στον Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και απάντησε:

‘Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της”.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη θα συναντήσει τελικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

“Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση, προκύπτουν συνεχώς πράγματα», απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο και πρόσθεσε: «Θα ενημερωθείτε έγκαιρα”.

 

Τι είχε πει ο Οικονόμου για τον Ελπιδοφόρο

Σημειώνεται πάντως ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι “ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην εκδήλωση στο Ground Zero. Θα τον υποδεχθεί εκεί ο κ. Ελπιδοφόρος και θα τον ξεναγήσει”.

“Θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και θα συναντηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου” πρόσθεσε.

“Νομίζω όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για όλους οι σχέσεις βασικών θεσμικών παραγόντων του ελληνισμού, που προφανώς έχουν ως επιδίωξή τους και την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνισμού” περιέγραψε.

“Καλό είναι να προφυλάσσονται από όλους και να αποφεύγουμε πράγματα που μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση διάφορους παράγοντες αυτής της εξίσωσης. Μέχρι εκεί” είπε χαρακτηριστικά.

“Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που δημιούργησε η συγκεκριμένη παρουσία. Πρέπει όλοι να αντιλαμβανόμαστε ότι οι ρόλοι κάποιων ανθρώπων είναι πιο σύνθετοι. Καλό είναι πάντα να βρίσκουμε την ισορροπία και τη χρυσή τομή, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο” υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.