Ιστορική στιγμή – Στο No.10 η Σάκκαρη

Εγραψε ιστορία: Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο. 10 της WTA.

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία πριν από λίγες ώρες πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του τουρνουά που γίνεται στην Οστράβα, ανέβηκε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού στον δεύτερο ημιτελικό, η Ανέτ Κονταβέιτ επικράτησε με 2-0 σετ της Πέτρα Κβίτοβα (6-0, 6-4)!

Η τενίστρια από την Εσθονία απέκλεισε την Τσέχα και ανέβασε στο Νο.10 του κόσμου την Σάκκαρη, ενώ οι δύο αθλήτριες, που σημειωτέον είναι και πολύ καλές φίλες, την Κυριακή θα μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μάλιστα, εάν η Μαρία καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα φτάσει τους 4160 πόντους και θα ξεπεράσει στη βαθμολογία την Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, που έχει 4135 βαθμούς. Αντίθετα, η Κβίτοβα έμεινε στους 3895 βαθμούς και έπεσε στο Νο.11.

Μια ιστορική στιγμή για την Μαρία, η οποία την Δευτέρα, όταν ανανεωθεί η λίστα της WTA, θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πολλές πιθανότητες να βρεθεί ακόμα και στο Νο.9 του κόσμου.  Υπενθυμίζουμε ότι η συμπατριώτισσά μας ξεκίνησε το 2021 στο Νο.22!