Το Hellenic Congress of America υπέρ της ενότητας του Ελληνισμού

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με ανακοίνωσή του, το Hellenic Congress of America τοποθετήθηκε σήμερα στο θέμα που ανέκυψε με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κκ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης παρίσταντο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγί Ερντογάν και ο κατοχικός ηγέτης Ερσλίν Τατάρ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της Κυπριακής Προεδρίας όσο και της ελληνικής Κυβέρνησης.  Αντίδραση η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ματαίωση των προκαθορισμένων συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Ελπιδοφόρο, στην Νέα Υόρκη.

Οι εξηγήσεις και η δημόσια έκφραση διευκρινίσεων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, δήλωσε: “…λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο” εξομάλυνε την κατάσταση με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν τελικά κανονικά οι προγραμματισμένες συναντήσεις και να αποκατασταθεί το καλό κλίμα στις σχέσεις Αρχιεπισκοπής Αμερικής και Ελληνικής και Κυπριακής ηγεσίας. Να σημειωθεί ότι πυρήνας της ηγεσίας του Hellenic Congress of America είναι η ενότητα του Ελληνισμού σε όλα τα επίπεδα  προβάλλοντας και προωθώντας  το σύνθημα:

“Ενωμένοι κερδίζουμε το παρόν

και διαμορφώνουμε το μέλλον”

Η ανακοίνωση του Hellenic Congress of America έχει ως εξής:

Το  Hellenic Congress of America εκφράζει τη λύπη του γιά το ζήτημα που ανέκυψε με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας  Ταγίπ   Ερντογάν,   αλλά και του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη  Ερσίν  Τατάρ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ξεπεράστηκαν οι δύσκολες ώρες, μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν κατά τις πρόσφατες  συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος  κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη  και τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Η  Ελληνο Αμερικανική Κοινότητα ΔΕΝ  αντέχει παρόμοιες ακραίες καταστάσεις, ούτε άλλους διχασμούς!
Θα πρέπει οι ιθύνοντες να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, αλλά και τη ζημιά που προκλήθηκε και να εργαστούν έμπρακτα για την ΕΝΟΤΗΤΑ του απανταχού Ελληνισμού.

Ενωμένοι κερδίζουμε το παρόν

και διαμορφώνουμε το μέλλον

Πρόεδρος                                                             Γραμματέας

Νίκος Αποστολόπουλος                                     Δημήτρης Φίλιος.