Νέα εντολή ζητά η Γεννηματά – Τί είπε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών

Νέα εντολή ζητά ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ η πρόεδρός του, σε κλειστή σύσκεψη στελεχών στην Τρίπολη

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη στην Τρίπολη, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, με στελέχη του ΚΙΝΑΛ, παρευρέθη η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε μεταξύ άλλων μία νέα εντολή.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα συμβεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και θα αποφασίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Με μία ομιλία η οποία περιείχε αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, σχέδιο για το μέλλον, μα και την ανακεφαλαίωση των πεπραγμένων της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε ενωτική και εγγυήτρια της αυτόνομης πορείας του κινήματος, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητώ την νέα εντολή, ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τον απολογισμό από την εξαετή θητεία της στο τιμόνι του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για μια παράταξη που μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση. Μια παράταξη που παρέλαβε παρηκμασμένη, διχασμένη και στα όρια της εξόδου από τη Βουλή:

«To 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της, η κ. Γεννηματά εγκάλεσε για ανεπάρκεια τη Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, όπως και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στάθηκε όμως και στην ιδανική, για τους Σοσιαλδημοκράτες, συγκυρία, τώρα που η Κεντροαριστερά φαίνεται να ανακάμπτει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της, να μπορέσει και το ΚΙΝΑΛ να… προλάβει το τρένο της συγκυρίας:

«… μπορούμε να είμαστε εμείς, αν το πιστέψουμε, που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά. Γιατί τώρα εμείς έχουμε πια και τη δύναμη, αλλά και τις προτάσεις. Έχουμε το δικό μας αφήγημα για να μπορούμε να οδηγήσουμε στη νέα Αλλαγή. Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την εθνική στρατηγική για τους νέους εθνικούς στόχους που μπορούν να αναβαθμίσουν το ρόλο της χώρας.

 Οι εσωκομματικές εκλογές

Ως βαθιά πολιτικό και κρίσιμο, χαρακτηρίζει το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ομολογεί μάλιστα πως υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης «αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτιά μας». Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα δίχαζε, όπως και οποιαδήποτε στροφή… λίγο αριστερά ή λίγο δεξιά, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά.

Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τα χρέη και τα επικοινωνιακά κόλπα

«Αρκετά με τα επικοινωνιακά κόλπα», τονίζει εμφατικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε μία συναισθηματική «στροφή» του λόγου της, μάλιστα τόνισε πως όσοι προστάτευσαν το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, έκαναν τους προοδευτικούς πολίτες να το νοσταλγούν: «Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο».

Η αυτοκριτική της

«Θα μου πει κάποιος, όλα έγιναν σωστά; Δεν έγιναν λάθη σε αυτή την πορεία;», αναρωτήθηκε και τόνισε πως σαφώς και έγιναν. Έσπευσε όμως να αναφέρει πως λάθη κάνουν όσοι δε δουλεύουν, και πως στο ΚΙΝΑΛ δούλεψαν πάρα πολύ και σκληρά. Μάλιστα με δόση έντονης αυτοκριτικής, κάνει αναφορά στο σπουδαίτερο σφάλμα της: «Το σημαντικότερο είναι πως δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμα και η πολιτική δουλειά που κάνουμε τη τελευταία διετία γίνεται διαδικτυακά. Δεν το βάλαμε όμως, κάτω και μέσα σε αυτές τις συνθήκες δουλέψαμε και κυρίως φτιάξαμε δίκτυα σε όλη την Ελλάδα και προωθήσαμε τη συνεργασία των έμπειρων στελεχών με τα νιάτα».

Πηγή:Newpost.gr