Στον Τιμολέοντα Κακούρο τα ηνία της Ομοσπονδίας – Σε αντεπίθεση η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων

Το διοικητικό συμβούλιο που εξελέγη στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 το βράδυ της Πέμπτης, 30ής Σεπτεμβρίου 2021, συνήλθε στην πρώτη συνεδρίαση και εξέλεξε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης τον πρώτο συντονιστή της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ. Τιμολέοντα Κακούρο.

Η εκλογή του κ. Κακούρου στην προεδρία εξόργισε την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία μέσω μιας ανακοίνωσης χαρακτηρίζει «απολύτως παράνομη και καταχρηστική την διαδικασία των λεγόμενων «εκλογών» και διαμηνύει ότι «η λεγόμενη «διοίκηση» που προήλθε από τις εκλογές του πεζοδρομίου δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί!».

Παράλληλα διαμηνύει ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων «αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων ένδικων μέσων για την ΑΚΥΡΩΣΗ όλων αυτών των ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ διαδικασιών περιλαμβανομένων των λεγόμενων «Εκλογών» και ότι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 συγκαλεί στο Σταθάκειο Κέντρο ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση για την ενημέρωση της ομογένειας.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Απόστολος Τομόπουλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Τιμολέων Κακούρος και Γιώργος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Ιστορικές αρχαιρεσίες

Τόσο οι εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, όσο και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αξιωματούχων και του προέδρου Τιμολέοντα Κακούρου είναι ιστορικές, όχι μόνο λόγω της συγκυρίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αμφότερες έγιναν εκτός του Σπιτιού της Ομογένειας, όπως είθισται να αποκαλούμε το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι εκλογές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έγιναν στο πεζοδρόμιο, ενώ η ανάδειξη του προεδρείου στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια. Κι αυτό διότι η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων αποφάσισε να αλλάξει εγκαίρως τις κλειδαριές του Σταθάκειου.

Μετά το πέρας της συνεδριάσεως του νέου διοικητικού συμβουλίου η γραμματεία εξέδωσε μια διθυραμβική ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο επιτυχή συνεδρίαση και εκλογή του προεδρείου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συμβούλων και συγκεκριμένα οι 12 από τους 21 είναι αξιωματούχοι.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Με επιτυχία η Εφορευτική Επιτροπή παρέδωσε την διοίκηση της Ομοσπονδίας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε και η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπου και ανατέθηκαν τα αξιώματα. Τα αξιώματα ανατέθηκαν ως εξής:

Πρόεδρος: Τιμολέων Κακούρος

Πρώτος Αντιπρόεδρος: Νίκος Μπάρδης

Γενικός Γραμματέας: Πολύκαρπος Κοτρώνης,

Ταμίας: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Δεύτερος Αντιπρόεδρος: Άννα Νότη

Τρίτος Αντιπρόεδρος: Νομική Κάστανα

Τέταρτος Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Αστρινίδης

Γραμματέας Πρακτικών: Σπύρος Πυργιώτης

Γραμματέας Αγγλικών: Γιάννης Πηγής

Γραμματέας Ηλεκτρονικού Αρχείου: Κωνσταντίνος Τσουκάρης

Βοηθός Ταμία: Γεώργιος Ξερακιάς

Δημόσιες Σχέσεις / Εκπρόσωπος Τύπου: Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Αξίζει να τονίσουμε την έντονη συμμετοχή γυναικών και νέων ανθρώπων όχι μόνο στο συμβούλιο, αλλά και στα αξιώματα.

Ο κ. Κακούρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι το συμβούλιο αναλαμβάνει στη δυσκολότερη εποχή για την Ομοσπονδία κι ότι θα πρέπει να υπάρχει άριστο πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ενδυναμωθεί η Ομοσπονδία

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την έγγραφη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας, θεωρεί απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ τη διαδικασία των λεγόμενων «εκλογών» που έγιναν στο πεζοδρόμιο έξω από το Σταθάκειο Κέντρο την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διαδικασία αυτή και όλες όσες προηγήθηκαν μετά από παράνομες «Γενικές Συνελεύσεις» δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ως εκ τούτου, η λεγόμενη «διοίκηση» που προήλθε από τις εκλογές του πεζοδρομίου δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί!

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων ένδικων μέσων για την ΑΚΥΡΩΣΗ όλων αυτών των ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ διαδικασιών περιλαμβανομένων των λεγόμενων «Εκλογών».

Σημειώνεται ότι ουδείς έχει ελέγξει τη λεγόμενη «ψηφοφορία» από την παράνομη «Εφορευτική Επιτροπή» και επισημαίνεται ότι ακόμα και αν είναι ακριβής ο αριθμός των 45 συλλόγων και 68 αντιπροσώπων που φέρονται να ψήφισαν στο πεζοδρόμιο, ο αριθμός τους είναι πολύ μικρότερος από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία των τελευταίων δεκαετιών.

Η Διοικούσα Επιτροπή έχει προσλάβει τον διακεκριμένο νομικό κ. William Bird, ο οποίος προβαίνει ήδη σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί σε Ανοιχτή Πανομογενειακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο για την ενημέρωση της Ομογένειας και τη χάραξη μιας νέας πορείας για την Ομοσπονδία μας.

Καλούνται οι αντιπρόσωποι και οι διοικήσεις όλων των ενεργών συλλόγων -μελών, καθώς και των συλλόγων που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και νεότερων οργανισμών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια νέα, ανανεωμένη, δημοκρατική, και σωστά οργανωμένη Ομοσπονδία.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, Νίκος Διαμαντίδης, συντονιστής, Δημήτριος Καλαμαράς, συντονιστής, Βασίλειος Σταθάκος, Επίτιμος Πρόεδρος, Δήμος Σιώκης, τέως πρόεδρος, Ηλίας Τσεκερίδης, τέως πρόεδρος.

Πηγή:anamniseis.net