Εθνική: Το σχέδιο του Φαν Σιπ για το διπλό στο Μπατούμι

Ο Τζον Φαν Σιπ έχει καταστρώσει τα σχέδιά του για την αναμέτρηση με τη Γεωργία (09/10, 19:00, COSMOTE Sport 1 και OPEN, Live SPORT24) για το πλάνο νίκης στα προκριματικά του Μουντιάλ. Δεν αλλάζει η τριάδα στα στόπερ.

AddThis Sharing Buttons

Share to MessengerShare to Viber

Η Εθνική ομάδα ομάδα δίνει ένα πολύ κομβικό παιχνίδι απόψε (09/10) με τη Γεωργία στο Μπατούμι (19:00, COSMOTE SPORT 1 HD, OPEN TV και LIVE από το SPORT24), καθώς θέλει μόνο το “τρίποντο” για να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η προετοιμασία της Εθνικής δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς εκτός λόγω προβλημάτων τραυματισμού τέθηκαν οι Κάρλος Ζέκα και Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μάλιστα ο 33χρονος διεθνής χαφ υπέστη ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν ολοκληρώνεται πρόωρα γι’ αυτόν.

Απρόοπτο υπήρξε και με τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος προπονήθηκε ατομικά την προηγούμενη Τετάρτη (06/10), ωστόσο μια μέρα μετά επέστρεψε στο πρόγραμμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ολλανδού τεχνικού για το παιχνίδι με τη Γεωργία.

Παραμένει η τριάδα στην άμυνα, προβάδισμα ο Σιώπης στη μεσαία γραμμή

Επειδή πάντως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ο Τζον Φαν Σιπ πρόκειται να τηρήσει το ρητό ως προς την τριάδα στην άμυνα. Η συγκεκριμένη συνταγή αποδείχθηκε πετυχημένη κόντρα στη Σουηδία, πριν από έναν μήνα, και αυτή σκέφτεται να την κρατήσει ο Ολλανδός εκλέκτορας παρατάσσοντας την Ελλάδα σε σχηματισμό 3-4-1-2.

Ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα στην άμυνα θα είναι η ίδια όπως και στο παιχνίδι με τους Σουηδούς, με τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τζαβέλλα να συνθέτουν το τρίο.

Ο Χατζηδιάκος θα είναι ο δεξιός στόπερ και ο Τζαβέλλας ο αριστερός. Θέση για το κέντρο της άμυνας διεκδικεί επίσης ο Κώστας Σταφυλίδης, ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει αρκετά στα “θέλω” του Ολλανδού τεχνικού, καθώς βοηθάει ιδιαίτερα στο “χτίσιμο” των σετ επιθέσεων.

Στα άκρα της άμυνας σε ρόλο φουλ μπακ θα αγωνιστούν οι Ανδρούτσος στα δεξιά και Τσιμίκας στα αριστερά, με τον Γιαννούλη να έχει και αυτός τις πιθανότητές του (αλλά λιγότερες σε σχέση με τον μπακ της Λίβερπουλ) για να καλύψει το αριστερό φτερό.

Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Μπουχαλάκης με τον Σιώπη, Στη συγκεκριμένη θέση τα κουκιά είναι μετρημένα για τον Ολλανδό τεχνικό, λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμού. Λίγο πιο μπροστά τους θα αγωνιστεί ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας.

Το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελείται από τον Βαγγέλη Παυλίδη, με τους φορμαρισμένους Μασούρα και Δουβίκα να διεκδικούν μια θέση στο πλευρό του. Δεν αποκλείεται φυσικά να υπάρξει και κάποια έκπληξη προκειμένου να προκαλέσει αναστάτωση στον αντίπαλό του Βίλι Σανιόλ.

Θυμίζουμε ότι διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Λιθουανός Ντονατάς Ρούμσας, ο οποίος έχει σφυρίξει παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Europa League. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Αλεκσάντρ Ράντιους, Ντοβίντας Σουζιεντέλις, στο VAR οι Ολλανδοί Γιόακιμ Κάμφιους, Τζόι Κόι και 4ος ο Ρομπέρτας Σμίτας.

Η Βαθμολογία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΜOYNTIAΛ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

ΑΝΙΗΒΑΘ

1

Ισπανία 6 4 1 13

2

Σουηδία 4 3 0 9

3

Ελλάδα 4 1 3 6

4

Κόσοβο 5 1 1 4

5

Γεωργία 5 0 1 4 1